Lopnak kocsiból, házból

2010. május 12., szerda, Közélet

Gyakoribbakká váltak a lopások Sepsiszentgyörgyön, senki ne hagyja szem előtt értékeit — figyelmeztet a rendőrség, amely átfogó kampánnyal kívánja tudatosítani a lakosságban a megelőzés lehetőségeit: magyar és román nyelvű tájékoztató plakátokkal látják el a lakótársulásokat, szórólapokat osztanak, és találkozókat szerveznek a lopásoknak leginkább kitett rétegek (nyugdíjasok, védtelen személyek) számára.

Már nem ülhetünk lakásainkban, de olykor irodánkban sem nyitott ajtóval, és autóinkban is el kell rejteni a csábító készülékeket, táskát, pénztárcát. A napokban két elöl felejtett mobiltelefont vittek el egy gépkocsiból (feltörték), és ugyanaznap 200 kg alumíniumot emeltek el egy bontóműhelyből (a kár 3000 lejre rúg). Többnyire helybeli bűnözők követnek el ilyen lopást, sok esetben csak az előszobába lépnek be (kihasználva a lakók pillanatnyi távollétét, figyelmetlenségét), elemelik, ami kéznél van (pénz, telefon, kisebb értéktárgyak), és már el is tűntek. A jelenség országos. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-05-12: Közélet - :

Érettségizők számítógép előtt

A végzős diákok hatvanöt százaléka haladó, illetve tapasztalt felhasználónak bizonyult az érettségi harmadik, a számítógépes ismereteket felmérő próbáján, ami négy százalékponttal az országos eredmény alatti.
2010-05-12: Közélet - :

Fiataljaink Bukarestben

Egyedüli magyar ifjúsági szervezetként vett részt a hét végén Bukarestben megtartott ONG Fest nevű országos civil fesztiválon és kiállításon a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT). A rendezvényen kétszáz civil szervezet jelent meg az ország minden részéről.