Ehető virágok fesztiválja

2010. május 12., szerda, Közélet

Nem csak szép, de finom is — mi az? Vidékünkön kevésbé ismertek az ehető virágok, s éppen ezen kíván változtatni a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó-ipari Egységek Szövetsége (SVESZ).

Nyáron fesztivált szerveznek, amelyen az ehető szépségek széles választékát csodálhatják, sőt, kóstolhatják meg az érdeklődők. Mártások ízesítésére, saláták fűszerezésére, édességek díszítésére egyaránt használhatóak az ehető virágok, s nemcsak ízük különleges, de a feltálalt étek látványa sem mindennapi. Júliusra vagy augusztusra időzítenék a rendezvényt, még tájékozódnak, mikor nyílik a legtöbb ehető virág, s a színpompás akciót turistacsalogatónak is szánják — mondta el Kovács István, a SVESZ elnöke, aki azt is elárulta, egy hasonló, magyarországi fesztivál adta az ötletet. No meg az, hogy tudatosítani szeretnék az emberekben ezt az igen ízletes, díszes és olcsó lehetőséget. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1413
szavazógép
2010-05-12: Közélet - :

Fiataljaink Bukarestben

Egyedüli magyar ifjúsági szervezetként vett részt a hét végén Bukarestben megtartott ONG Fest nevű országos civil fesztiválon és kiállításon a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT). A rendezvényen kétszáz civil szervezet jelent meg az ország minden részéről.
2010-05-12: Világfigyelő - :

Magyarország rendet akar (Nemzeti konzultáció)

Orbán Viktor szerint a közbiztonságra pénzt kell fordítani, a közbiztonságra lesz pénz, mert ez mindennek az eleje. A Fidesz—KDNP miniszterelnök-jelöltje közölte azt is, hamarosan az Országgyűlés elé kerül a pedagógusok védelméről szóló törvény. Orbán Viktor az általa meghirdetett nemzeti konzultációk sorozatának első állomásán, Ózdon tegnap azt mondta: nem nyugszik addig, amíg minden faluban nem lesz körzeti megbízott.