LovassportMénszemle és fajlólicit

2010. május 13., csütörtök, Sport

A lovassport s ezen belül a fogathajtás háttere minden kétséget kizáróan a lótenyésztésen is alapszik. Nem mindegy, milyen lóval, lovakkal versenyzünk, mennyire képzettek, edzettek azok.

Nem akarunk most a lótenyésztés cseppet sem egyszerű dolgaiba keveredni, maradunk abban, hogy e tenyésztést szolgáló ménszemlére és fajlólicitre május 15-én, szombaton kerül sor a Bartha-farmon. Nevezni — mint azt már jó időben megírtuk lapunk hasábjain — május 1-jéig lehetett. Most már csak a rendezvényre kell összpontosítani, figyelni.

A szombati program: 8—9 óráig a lovak érkezését fogadják; 9—10-ig nevezés a ménszemlére; 10—11-ig a nevezett mének szemléje, elbírálása; 11—14-ig fajlólicit; 14—16-ig ebédszünet; 16—18-ig a kvalifikált mének próbája; 18 órától fogathajtás a lovardában. (á)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-05-13: Sport - :

Remekelő szentgyörgyiek (Motokrossz)

Egy első és két második hely a sepsiszentgyörgyi motokrosszosok hét végi mérlege. Tompa Krisztián a 65 cm3-es géposztályban mindkét futamot megnyerve az első helyen végzett a magyarországi országos motokrosszbajnokság második, nyársapáti versenyén.
2010-05-13: Sport - :

Minifoci

Rajtol az A-osztály
Ma kezdődik a sepsiszentgyörgyi 2009—2010-es A-osztályos kispályás labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye. A 12. forduló mérkőzései: Depo—Novo (15 óra), Electrica-King’s—Hortigála Málnás (16 óra), Transped—Bodok (17 óra), Skála—S & Z (18 óra), Mikósokk—Pénzügy (19 óra/bajnokságon kívül), Bertis—Korodi (20 óra). A meccseknek a felújított Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont. (t)