Iskolakeresztelő Esztelneken

2010. május 17., hétfő, Közélet

Nagyszámú helybeli, meghívott és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum küldötteinek jelenlétében tegnap délelőtt az esztelneki általános iskola ünnepélyes keretek között felvette a székely iskolaalapító papnak, Esztelnek legnagyobb szülöttének a nevét.

A tanintézmény már a múlt év szeptembere óta hivatalosan is a Nagy Mózes nevet viseli — halálának 300. évfordulója óta —, de a névadó ünnepséget azért napolták el, hogy a kantai iskolával egy időben emlékezhessenek a nagy elődre. Az iskola udvarán megtartott ünnepségen Fülöp István igazgató Nagy Mózes életrajzát ismertette, beszédét az Isten éltesse Nagy Mózes szellemét! szavakkal zárta. A tanulók verssel, énekszóval és székely tánccal köszöntötték a nem mindennapos eseményt. Az iskola új kétnyelvű tábláját Farkas Csaba István helyettes főtanfelügyelő és Varga Attila polgármester leplezte le.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-05-17: Közélet - Farcádi Botond:

Szélvihar, áradások

Sepsiszentgyörgyön egyébként a Romulus Cioflec utcába is ki kellett szállniuk a tűzoltóknak, ugyancsak a szélvihar által kidöntött fát kellett eltávolítaniuk az úttestről.
2010-05-17: Közélet - Farcádi Botond:

A hétvége hírei

Felelős képviseletet kér az EMNT
Felhívással fordulnak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács területi elnökei az RMDSZ csúcsvezetése felé, hogy a szövetség a törvényhozásban és a végrehajtásban a leszegényedett lakosságot, a közalkalmazottakat, a pedagógusokat és a kisnyugdíjasokat próbálja képviselni.