BirkózásNégy arany-, egy ezüst- és három bronzérem

2010. május 17., hétfő, Sport

Ez a sepsiszentgyörgyi MSC birkózóinak hét végi mérlege, akik szombaton és vasárnap a resicabányai Román Nemzetközi Birkózótornán vendégszerepeltek.

A megmérettetésen tizenhárom ország mintegy háromszáz birkózója vett részt, de a kemény mezőny ellenére mégis remekeltek a megyeszékhelyi sportolók. Eredményeik: lányok: Mihaela Munteanu (51 kg), Laura Gavriliuc (63 kg) és Adina Popescu (72 kg) első hely, Iliana Dobrescu (44 kg), Valentina Predi (48 kg) és Tatár Otília (67 kg) harmadik hely; fiúk: Fancsali Zsolt (60 kg) első, Sándor Csaba (50 kg) második és Gheorghe Enea (84 kg) ötödik hely. Birkózóink május 28—30-án újra Resicabányára látogatnak, ahol az ifjúsági országos bajnokság döntőjét rendezik meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-05-17: Közélet - Farcádi Botond:

A hétvége hírei

Felelős képviseletet kér az EMNT
Felhívással fordulnak az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács területi elnökei az RMDSZ csúcsvezetése felé, hogy a szövetség a törvényhozásban és a végrehajtásban a leszegényedett lakosságot, a közalkalmazottakat, a pedagógusokat és a kisnyugdíjasokat próbálja képviselni.
2010-05-17: Sport - Csinta Samu:

Lipicai virgonckodások (Ménszemle és lólicit Bölönben)

Tizenkét lipicai fajménben és több mint negyven, licitre bejelentett lóban gyönyörködhettek a lóbarátok a kökösi Bartha-lovastanyán a hét végén. A rendszeres éves ménszemlén és lóliciten a fogathajtásban a világ legjobbjának tartott lófajta hazai színe-javát felvonultatták a tenyésztők, csak a nagyváradi és nagyszalontai lovak nem érkeztek meg Há­romszékre.