Szavatosság frizurára?

2010. május 21., péntek, Közélet

Elmulasztották feltüntetni az elvégzett munkálat időtartamát és tartósságát a szolgáltatásaik mellett, ezért bírságot fizettek a fodrászatok: egy sepsiszentgyörgyi, egy kézdivásárhelyi és egy kovásznai.

Két másik azért kapott figyelmeztetést, mert a fertőtlenítőszerek feliratozása, illetve a művelet papírra való rögzítése nem volt megfelelő. A fogyasztóvédelmi hivatal pár napos kampányt szentelt a szépségszalonok (fodrászatok, borbélyműhelyek, kozmetikusok, tetováló- és barnítóvállalkozások) működésének, és az összkép elég lehangoló: 750 egységből 720-at marasztaltak el valamiért, és nem pusztán formai hibák miatt, hiszen a kiosztott bírságok összege közel 1,2 millió lej. A szűkös, hiányos, és nem is mindig tiszta ügyfélfogadóktól, kezelőhelyektől a veszélyes hulladékok hanyag tárolásáig hosszú a javítanivalók sora, és még a rendes vállalkozások sem adnak mindig számlát. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-05-21: Közélet - :

Derű az iskolában

Két napig másféleképpen telik az idő a Váradi József Általános Iskolában: az ötödik alkalommal megszervezett iskolanapokon délutánig-estig is örömmel maradnak a diákok, és bár a hangulat már a közelgő nyári vakációt idézi, gondolkodó fejekre olykor nagyobb szükség volt, mint egy-egy álmosító tanórán.
2010-05-21: Közélet - :

Egyéni vadkárvédelem?

Évek óta látható a vadak által kedvelt termények (burgonya, répaféleségek) sajátos módon megoldott védelme a Málnás és Mikóújfalu közötti út mentén.