Sport

2010. május 21., péntek, Sport

Országos bajnokság

Ma és holnap a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban rendezik az ifjúsági IV-es tornászok országos bajnokságát.

A program: ma: 9 óra — bemelegítés; 10—12 óra — verseny, első széria; 15 óra — bemelegítés; 16—18 óra — verseny, második széria; 18.15 óra — díjkiosztó (csapatverseny, egyéni, egyéni összetett és szerenkénti/I. és II. szint); holnap: 8.30 óra — bemelegítés; 9.30—11.30 óra — verseny (szerenkénti döntő/II. szint). A viadalon a házigazda Sepsi ISK mellett részt vesz a Steaua, a Besztercei SPL, a Marosvásárhelyi SPL, a Braşovia ISK, a 7-es sz. Dinamo ISK, a Nagyszebeni ISK, a Resicabányai ISK és MSC, a 3-as sz. Steaua ISK, a Kolozsvári MSC, a Lugosi ISK és a Buzăui ISK.

Matthäus szerint a Bayern nyeri a döntőt

Két korábbi futballklubjának találkozóján, a szombati Bajnokok Ligája-döntőben Lothar Matthäus szerint a Bayern München legyőzi az Internazionalét. Az utóbbi időben mutatott formája alapján a Bayern fog nyerni, méghozzá 2—1-re — jelentette ki szerdán a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. — A müncheniek támadójátéka fel fogja őrölni a világ legjobb védelmével rendelkező Intert. A játékosként világbajnok német szakember természetesen nem semleges szurkolóként nézi majd a madridi finálét, mivel bevallása szerint bár pályafutásának legszebb részét Milánóban töltötte, azért mindig Bayern-szurkoló marad. A 150-szeres válogatott Matthäus 1984-től 1988-ig, majd 1992-től 2000-ig erősítette a bajor klubot, amellyel hét bajnoki cí­met, két Német Kupát és egy UEFA-kupát nyert. Észak-Olaszországban 1988-tól 1992-ig játszott, és a kék-fehérekkel egy bajnoki és egy UEFA-kupa-aranyat szerzett.

Debütálás és jubileum a döntőn

Debütálást és jubileumot is hoz a hét végén a labdarúgó Bajnokok Ligája madridi döntője a Bayern München és az Internazionale között: a legjelentősebb európai kupa fináléját először rendezik szerda helyett szombaton, az Adidas pedig éppen tizedik alkalommal készít különleges tervezésű labdát a végjátékra. A sportszergyártó Döntő Madrid elnevezésű játékszere felidézi a BL elmúlt éveit: az utóbbi tíz finálét egy-egy aranyszínű csillag szimbolizálja. Az ezeket körülvevő piros keretet a spanyol nemzeti lobogó inspirálta, a labda alapszíne pedig fehér, utalva a meccsnek otthont adó Bernabeu Stadionban játszó Real Madridra. Az Adidas 1970 óta készít labdákat a legfontosabb UEFA- és FIFA-rendezvényekre.

Bolt 9.86-tal nyert Teguban

Nagy fölénnyel nyert, ám az ideje alapján szezon eleji a formája a világ leggyorsabb emberének, Usain Boltnak, aki a szerdai tegui nemzetközi atlétikai versenyen az így is nagyon jónak számító 9.86 mp-cel győzött száz méteren. A jamaicaiak olimpiai és világbajnoka először futott idén a klasszikus távon, s talán ennek is tudható be, hogy 28 századdal maradt el saját, tavaly augusztusban elért 9.58 mp-es világcsúcsától. Bolt dolgát nehezítette, hogy nem akadt senki, aki legalább megszorongatta volna, a második helyen célba ért honfitársa, Michael Frater 10.15-t futott. Érdekesség, hogy vasárnap Bolt legnagyobb riválisa, az amerikai Tyson Gay a Manchester belvárosában rendezett egyenes 200 méteres viadalon 9.88-as 100-as részidőt vágtázott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-05-21: Közélet - :

Egyéni vadkárvédelem?

Évek óta látható a vadak által kedvelt termények (burgonya, répaféleségek) sajátos módon megoldott védelme a Málnás és Mikóújfalu közötti út mentén.
2010-05-22: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Vetélkedő, találkozó
Kovásznán hétfőn 9 órától megyei szintű tájnyelvi vetélkedő lesz 12—18 éves tanulóknak a Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban.