Razziáztak Előpatakon

2010. május 28., péntek, Közélet

Bűnmegelőzési terve keretében látványos razziát tartott a rendőrség Előpatak községben szerda délután.

A helybeli őrs, a sepsiszentgyörgyi rendőrség vidéki osztálya, valamint a megyei készenléti rendőrség munkatársai két óra alatt tizenhat ellenőrzést végeztek, húsz gépkocsit vizsgáltak át, harminc személyt igazoltattak, tízet kihallgattak, közben hét bírságot róttak ki. Az akció célja a polgárok biztonságérzetének növelése és a bűnözők elrettentése volt. Előpatakra különös figyelmet fordít mind a rendőrség — ott működik a legnagyobb létszámú, kilenc biztost foglalkoztató őrs —, mind a csendőrség, mely naponta járőrözik a községben, melynek falvaiban a roma lakosság aránya elérte a háromnegyedet. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-05-28: Közélet - :

A rádiós könyv- és lemezbemutatója a Vigadóban

Szerdán délután nagyszámú érdeklődő jelenlétében mutatták be a kézdivásárhelyi Vigadóban a városból elszármazott rádiós műsorvezető, a székelykeresztúri Vox FM Rádió főszerkesztője, Gáspáry István Zsolt Medve lelke című, Para István hangulatos rajzaival illusztrált könyvét, illetve a Te csak mosolyogj című maxi lemezét.
2010-05-28: Közélet - :

Népi fürdő Hatolykán

Kovászna Megye Tanácsa előfinanszírozza a hatolykai népi fürdő felújítását, a község biztosítja a területet és az épületet — a megyei önkormányzat szerdai ülésén döntött a Szentkatolna községgel kötött megállapodás elfogadásáról.