Újravakolják az erdőfülei református templomot

2010. május 28., péntek, Közélet

Megújul az erdőfülei református templom tornya és a templomhajó első része.

Nagy Zoltán lelkipásztor elmondta, a nem kis anyagi vállalást jelentő befektetés zömét az egyházközség maga gazdálkodta ki az elmúlt években, de pénzt remélnek a szakállamtitkárságtól is, ahová pályáztak, illetve egyéb forrásokra is számítanak még, hogy a felújítandó 1200 négyzetméteres rész ismét régi pompájában tündökölhessen. ,,A százhat esztendős vakolat elfáradt, így akkor is neki kellett kezdenünk a munkának, ha a kiadások némileg erőnket meghaladják. Én reménykedem benne, hogy nyárára, de legkésőbb őszre már a renovált templomban fogadhatjuk híveinket" ― nyilatkozta Nagy Zoltán. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-05-28: Közélet - :

Iskolai játszóteret és parkot avattak

Iskolai játszóteret és parkot avattak a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-iskola udvarán, melyre a tanintézmény a PolgárTárs Alapítványnál pályázott.
2010-05-28: Közélet - :

Halászléfőzők vetélkednek Bölönben

Holnap ötödik alkalommal tartanak Bölönben halászléfőző fesztivált. A rendezvényt az Asimcov vállalkozói szövetség és a község polgármesteri hivatala szervezi a halastavak mellett.