Nobel-díjas betörő

2010. június 2., szerda, Magazin

Roy Glauber harvardi professzor öt évvel ezelőtt kapott fizikai Nobel-díját vitte el egy amerikai betörő. Az elkövetőt már sikerült megtalálni, azonban a 18 karátos aranyból készült emlékérem még nem került elő.

Stephen Beaulieu nyomára a helyszínen felejtett ételmaradék és az erről szóló bolti számla vezette a rendőrséget, ugyanis a 42 éves betörő a bizonyítékként lefoglalt ételt a nevére szóló étkezési utalványon vette. A 84 éves Roy Glauber John Hall és Theodor Hansch német fizikusokkal megosztva az optikai koherenciával kapcsolatos kvantumelmélet továbbfejlesztéséért 2005-ben vehette át a Svéd Királyi Tudományos Akadémia elismerését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2010-06-02: Magazin - :

Tolonganak az űrsiklókért

Alig tért vissza utolsó küldetéséről az Atlantis űrsikló, az amerikai múzeumok között máris ádáz verseny kezdődött azért, hogy elnyerjék a három, kiselejtezésre ítélt űrrepülőgép elhelyezésével járó megtiszteltetést és anyagi forrásokat.
2010-06-02: Közélet - Sylvester Lajos:

Okos vadász nem iszik előre a medve bőrére (Vadgazdálkodás Háromszéken — Beszélgetés Sárkány Árpád mérnökkel, az Abies Hunting Vadásztató Iroda igazgatójával)

A Kormos vadászvilla a Dél-Hargitán
Beszélgetésünkre a vadgazdálkodási és a vadászterületek napjainkban esedékes gazdacseréi alkalmából került sor, előbb Erdővidéken, a Kormos vadászvillába összehívott vadgazdálkodási és vadászati tanácskozáson, utóbb a hazai legnagyobb vadásztatóiroda sepsiszentgyörgyi székhelyén.