Adókedvezmény taxisoknak

2010. június 9., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat módosította az idei helyi adókat és illetékeket szabályozó tanácshatározatot, kedvezményt adott a rendesen fizető taxisoknak.

Kiderült: nem sok, személyszállítással foglalkozó fizeti időben a havi 75 lejes helyfoglalási illetéket, a 235-ből mindössze 14 az elmúlt fél évben. Az illeték időbeni befizetésének ösztönzésére döntött úgy az önkormányzat, hogy a taxisok, akik előzőleg hat hónapig a határidőig törlesztették a helyfoglalási díjat, ötvenszázalékos kedvezményre jogosultak. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-06-09: Közélet - :

Radar után radar

Lámpáznak a szemből jövők, s a túlzott sebességgel haladó gépkocsivezető lassít, aztán elhalad a radarkészülék mellett, s hajlamos ismét beletaposni a gázba.
2010-06-09: Közélet - :

Nyílt nap a környezetvédelemnél

Nyílt napot tartott a megyei környezetvédelmi hivatal a környezetvédelmi világnap alkalmából.