Villámtól a háztető

2010. június 23., szerda, Közélet

Tegnap éjszaka Rétyen kigyulladt egy ház tetőszerkezete, a tüzet villámcsapás okozta. A tűzoltók három autóval siettek a helyszínre, megakadályozták, hogy a lángok tovább terjedjenek, de a kigyulladt ház teteje tönkrement.

A szélsőséges időjárásban egyre gyakoribbak az erős viharok, ezért a villámcsapás elleni védekezésre hívják fel a figyelmet a tűzoltók: nem ajánlott nyílt terepen maradni, lakásunk ajtóit, ablakait be kell csukni, illetve ha mégis a szabadban ér az erős idő, a földre guggolva lehet védekezni villámcsapás ellen (fejet lábak közé, kezet fülre téve), minél alacsonyabb célpontként, de a földdel való érintkezési felületet is minimálisra csökkentve, kimondottan tilos magas tárgyak, fák alatt, illetve fém tárgyak közelében (mezőgazdasági gépek, bicikli) menedéket keresni. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-06-23: Közélet - :

Tánctábor Rétyen

Ezen a héten a rétyi tánctáborban közel harminc háromszéki pedagógus tanul erdővidéki és nyárádselyei táncokat, valamint énekeket, nemezelést és gyöngyfűzést, de legtöbb, amit magukkal visznek, a tánchoz, a tánctanításhoz való viszonyulás, annak tisztelete és szeretete.
2010-06-23: Közélet - :

Új székházban a szentléleki közbirtokosság

A kézdiszentléleki Fagus Közbirtokosság 2000-ben alakult, és több évig lerobbant épületben működött.