FélszigetFreedom Music Arena

2010. július 17., szombat, Magazin

Két nemzetközi, tucatnyi romániai és magyarországi lemezlovassal egészült ki a marosvásárhelyi Félsziget elektronikus zenei kínálatát biztosító Freedom Music Arena programja.

Az első este, augusztus 26. sztárja Mark Knight lesz. A brit zenész a modern dj iskolapéldája, a house egyik nagymestere. Népszerűségét jól mutatja, hogy a világ legnagyobb elektronikus zenei online boltja, a Beatport két hónapja zárult közönségszavazásán a legjobb tech house dalnak választották Good Times című klubslágerét. A villámgyorsan az élvonalba törő dj szettjei a változatosságukról híresek: az electrótól és a tribaltől sem riad vissza, ha úgy érzi, ezt akarja a közönség. Mark Knight mellett a Félsziget első napján lép fel a Freedom Music Arenában a közkedvelt Adrian Eftimie, a DeLaHoya mozgalmat éltető Horace Dan D., illetve a magyarországi Coyote.

A második napon a már korábban bejelentett Fedde Le Grand és Şuie Paparude mellett a magyarországi Junkie & Hawky dj-duó és a román The Model pörgeti a lemezeket.

A harmadik napra az argentin Hernan Cattaneo mellé még jut egy nemzetközi név: az osztrák Philipp Straub. A DJ Felipeként is ismert lemezlovas energikus techno-groove szettjeivel vívott ki nemzetközi elismerést magának. Szintén ezen a napon mutatkozik be a Félszigeten a legfelkapottabb román dj-páros, Livio & Roby is, az estet pedig a magyar techno úttörője, Hot X zárja.

Az utolsó este sztárvendége, a brit Above & Beyond mellett DJ Almud, a Kiss FM lemezlovasa, Pöli, a magyarországi Essence partisorozat szülőatyja, illetve Nora Naughty gondoskodik arról, hogy estétől hajnalig tartson a jókedv a Freedom Music Arenában.

A Félsziget Fesztivál augusztus 26―29. között Marosvásárhelyen zajlik, a rendezvényre az Eventim jegyterjesztő hálózatában, illetve a www.eventim.ro oldalon lehet belépőt váltani. További információk: www.felsziget.ro.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-07-17: Magazin - Mózes László:

Dancs Annamari Budapestre szerződött

Dancs Annamari Stázi szerepét alakítja ősztől a Budapesti Operettszínházban, de a felújított A csárdáskirálynő októberi bemutatója előtt több országban koncertezik. A sepsiszentgyörgyi énekesnő hét végén indul Olaszországba, a nyár végén pedig újra Kanadában mutatkozik be.
2010-07-17: Magazin - :

Kórus énekli az élet kódját

Brit kutatók és zeneszerzők olyan kórusművet álmodtak meg, amelyben az énekesek saját genetikai kódjuk részleteit éneklik el.