Heves vihar Sepsiszentgyörgyön

2010. július 22., csütörtök, Közélet

Ismét jelentős károkat okozott Sepsiszentgyörgyön a szélsőséges időjárás. Az esőt megelőző heves szél letörte egy gesztenyefa jókora ágát az Erzsébet és a Şaguna parkban, egy nem túl nagy fenyőfát pedig Szemerján, a DHD fogászattal szembeni tömbház előtt csavart ki gyökerestől.

Szerencsére a fa nem esett rá semmire, csak megdőlt, de a baleset megelőzése érdekében a városi kertészet munkásai kivágták. Az utcai csatornarendszer ismét képtelen volt elnyelni az eleinte szinte függönyszerűen zuhogó, nagy mennyiségű esőt. A víz a városközpont utcáin bugyogott fel a lefolyórácson át, az alacsonyabb boltokba befolyt, a Lábas Háznál azonban kéznél voltak a homokzsákok, így a műemlék épület ezúttal megmenekült. Feltelt viszont a Kónya Ádám Művelődési Ház pincéje, ami mostanáig nem fordult elő. A Palló utcában, a Debren hídjánál többen nézték aggódva az emelkedő vízszintet, nem csak a patak mellett lakók, de a város más részéről is odamentek megnézni, kell-e nagyobb vészre számítaniuk. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-22: Közélet - Farcádi Botond:

Századforduló Tusnádfürdőn (21. Tusványosi Szabadegyetem és Diáktábor)

Most múlik pontosan — csendült fel kedd este Tusnádfürdőn a 21. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nyitókoncertjén a Csík Zenekar előadásában az igen szép számban összegyűlt tömeg előtt — pedig valójában csak akkor, illetve hivatalosan másnap reggel kezdődött a rendezvény.
2010-07-22: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Összekeveredtek a csatornák

Az idei esőzések igencsak próbára tették a megyeszékhely csatornahálózatát: bár a város nagy részében viszonylag hamar elfolyt a lehullott nagy mennyiségű víz, jó néhány helyen hosszabb ideig is megállt, és csak külön beavatkozással lehetett eltüntetni.