Szóvá tesszükNémítsák el a zajongókat!

2010. július 23., péntek, Nyílttér

Barátainkkal elhatároztuk, hogy hét végén kiruccanunk Besenyőre sátrazni, egészen hétfőig.

Örültem a gondolatnak — néhány nap kikapcsolódás a természetben mindenkinek jót tehet —, de ismerve a tó környéki mulatozókat, kicsit félve mentem ki péntek délután a partra. Nem kellett sokat várni, beindultak a zenegépek — csak bírja füllel az ember! Az első éjszaka még valahogy eltelt, de a második sehogy sem akart, pedig a tó túlsó partján hallgatták ugyanazt a számot reggel ötig... maximális hangerővel. Reggel fáradtan ébredtünk — a sok kávé, a finom kaja és a meleg napsütés kárpótolt valamelyest. No nem baj, gondoltam, majd hazaérve kialszom magam vasárnap estétől hétfő reggelig. Nem így történt, ugyanis a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtti téren egy hivatalos, nagy buli volt. Éjjel fél egykor is bőgött-dübörgött a zene a környékbeli dolgozók bánatára, és amikor a rendőrségre betelefonálva arról érdeklődtem, van-e valamicske esélye annak, hogy végre csend legyen, azt a választ kaptam, hogy közkívánatra szervezték a mulatságot, és ebbe nem lehet beleszólni. Csak beleszokni.

Tudom, lehetetlen, hogy ne zavarjuk egymást embertársainkkal, de ha a jóérzést mellőzve bökdösnek, akkor a törvény szigorával kellene közbelépni, hiszen ez lenne a hatóságok dolga. Vagy nálunk nem?

Kocsis Péter, Kézdivásárhely

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-23: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Labdarúgás
* A I. liga 2010—2011-es bajnokságának első fordulója: ma Sportul Studenţesc—Galaci Oţelul (16.30 óra, GSP TV), Pandurii—Unirea Urziceni (18.30 óra, GSP TV), Rapid—FC Vaslui (20.30 óra, Antena 1); szombaton Craiova—Kolozsvári CFR (18 óra, DigiSport), Temesvári FC—Beszterce (20.30 óra, GSP TV); vasárnap Kolozsvári U—Steaua (18 óra, DigiSport), Astra—Dinamo (21 óra, DigiSport); hétfőn Marosvásárhely—Brassói FC (18 óra, DigiSport), Victoria Brăneşti—Gázmetán (20.30 óra, GSP TV).
2010-07-23: Nyílttér - :

Utcát visz a víz (Mai levelünk)

A hatóságok figyelmét szeretném felhívni a sepsiszentgyörgyi Táncsics Mihály utca súlyos állapotára.