Helyben marad a segély

2010. július 23., péntek, Közélet

Várhatóan Bölönbe szállítják az árvízkárosultak számára összegyűjtött segély jelentős részét — jelentette be György Ervin prefektus.

A kormányhivatal a nagy moldvai áradások után kezdte el a segélygyűjtést, ám utóbb szűkebb környezetünkben is szükségessé vált a támogatás, jelen pillanatban úgy tűnik, Bölön és Bölönpatak vált a legkiszolgáltatottabbá, a legtöbben itt szorulnak segítségre. Elsősorban tartós élelmiszert, ruhát, takarót adakozhattak a segítőkész háromszékiek, július 6-án kezdeményezték a gyűjtést, és máig folytatódik négy városban: Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón. Volt olyan idős asszony, aki fél kiló cukorral és fél liter olajjal érkezett. ,,Ennyit tudok nélkülözni, de mindenképpen segíteni szeretnék" — mondotta.

György Ervin szerint példamutató az összefogás, a cégek is szép számban segítenek, ki fát, ki építőanyagot ajánlott fel, most legnagyobb gondjuk a szállítás, gépkocsi még kerülne, de hiányzik a gázolaj. Ebben a minisztérium ígért segítséget, várják a bukaresti szállítmányt.

Az eddigi becslések szerint a júniusi-júliusi árvizek Háromszéken 15 millió lejes kárt okoztak. (Farkas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1425
szavazógép
2010-07-23: Közélet - Bokor Gábor:

Sok a gomba, alacsony az ára (Kommandói helyzetkép)

Sok a gomba Kommandón, de nincs ára — panaszolják a gombaszedők. A róka- és medvegombát is gyűjtik, a tinórunak kellene a nagyobb hasznot hoznia. Nemcsak kommandóiak, de a környező falvakból, sőt, a szomszédos megyékből is érkeztek gombaszedők, némelyikük sátorban lakik a falu közelében.
2010-07-23: Belföld - :

Hírsaláta

KUDARCOT VALLOTT BĂSESCU. Meglegyintette Traian Băsescut a történelem szele, morcos és kelletlen arcán látni, maga is észrevette, elvesztette a csatát — írja a Ziare.com. Politikai tervei — parlamenti többsége ellenére — nem sikerültek, gazdasági elképzelései többet ártottak, mint használtak, a tanügy megreformálása bizonytalan, hogy az államéról ne is beszéljünk.