Víz alatt a Csíki utca vége

2010. július 27., kedd, Közélet
Ezúttal egy másik, általában jelentéktelen vízfolyás okozott károkat Sepsiszentgyörgyön.

A vasárnapi esőzések az Árkosi útnál a városba beérő Kökényes-patakot duzzasztották medrén felül, a víz elárasztotta a városkijáratnál bal oldalt levő házak, cégek udvarát, a pincék is mind felteltek. Aztán második rendben a domboldalról lefolyó esőlé is ugyanazokhoz a portákhoz folyt be, így két rendben érte az ár a Csíki utcát. Az udvarokról, telkekről, pincékből a víz eltávolításában a tűzoltók segédkeztek. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-07-27: Belföld - Mózes László:

Belföldi hírek

A liberálisok is támadják Tőkést
Mihai Voicu, a Nemzeti Liberális Párt szóvivője tegnap azt nyilatkozta, Traian Băsescu államelnöknek vissza kellene vonnia Tőkés Lászlótól a 2009 decemberében átadott Románia csillaga érdemrendet a székelyföldi autonómia kapcsán tett kijelentései miatt. ,,Új elem, hogy Tőkés László, aki EP-képviselőként a román állam egyik hivatalossága, először biztat utcai felvonulásra alkotmányellenes ügyekért. Elutasítjuk az ilyen viselkedést, de kérdezzük, miért hiányzik a román hatóságok válasza. Sem az elnök, sem a miniszterelnök nem reagált megfelelően" ― nyilatkozta Voicu. Szerinte a DLP-s EP-képviselőknek meg kellene vonniuk a politikai támogatást Tőkéstől, ezt a lehetőséget Theodor Stolojan demokrata liberális EP-képviselő elutasította.
2010-07-27: Közélet - :

Gidófalván két patak áradt

A kőröspataki, de főleg a kálnoki patak vize Gidófalva előterében is pusztított.