Ozsdolai falunapokAmit süttek, megmutatták, s meg is ették

2010. július 27., kedd, Közélet
Ozsdola önkormányzata és polgármesteri hivatala a múlt hét végén kilencedik alkalommal szervezte meg a falunapokat.

Habár idén nem készítettek a tavalyihoz hasonló óriás kürtőskalácsot, ezúttal Péter Márta Judit jegyző javaslatára Barti Magdolna segítségével első alkalommal szerveztek házisütemény-kiállítást, melyre tizenkét helybeli és egy innen elszármazott magyarországi nevezett be, valamennyien régi recept szerint finomabbnál finomabb süteményeket készítettek, melyeket a zsűrizés után a szereplők fogyasztottak el. A szervezők minden résztvevőt díjaztak. Az első díjat Balázs Melindának, a másodikat Lázár Évának, a harmadikat pedig Szecelean Adélnak ítélték oda. Szintén sikeresnek mondható a játszóház és a kézműves-kiállítás is, melynek keretében Szabó Erzsébet (Bimbi), Tódor Béla, Szejke Magdolna, Csíki Mária és Korom Magdolna különféle népművészeti tárgyakat mutatott be. Az ozsdolai gyémántoknak nevezett színtelen kvarckristályokat nyakék formájában Szabó Erzsé­bet próbálta népszerűsíteni és értékesíteni. A szombati polgármesteri megnyitót követően a kézdivásárhelyi Tanulók Klubjának fúvószenekara és mazsorettcsoportja lépett fel.A kétnapos minifoci-bajnokság idén sem maradt el: Ozsdola nyert, második helyen Kovászna, harmadik helyen a kézdivásárhelyi Cupidon csapat végzett. Mivel szombatról vasárnapra virradóra egész éjszaka esett, az iskola udvarának egy része pocsolyává változott, majd délután ismét megeredtek az ég csatornái, ezért a tervezett műsorok egy része elmaradt. Az idei falunapok Kristóf Kati- és Milán-koncerttel, nyolcperces tűzijátékkal és éjszakába nyúló utcabállal értek véget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-07-27: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Katasztrófa Kőröspatakon és Kálnokon (Akárcsak Bölönben)

Vasárnap este a Baróti-hegység keleti lejtőjéről két óra alatt gyűlt össze a bölönihez hasonló erejű pusztító víz.
2010-07-27: Közélet - :

Nincs előrehozott nyugdíjazás

Év végéig felfüggesztették az előrehozott nyugdíjazást, a július elejéig megállapított juttatásokat természetesen változatlanul fizetik.