Ellenőrzések SepsiszentgyörgyönAlbérletbe adott szociális lakások

2010. július 30., péntek, Közélet

Teljes titokban, még a városháza szociális igazgatóságának tudta nélkül is végeztek ellenőrzést szerda hajnalban a Sing-Sing-ként ismert Csíki negyedi szociális tömbházban, s számos rendellenességre derült fény: külföldön tartózkodó bérlők, más lakók, mint kiknek nevére a szerződés szól. A további lépésekről még nem döntöttek az illetékesek, de kirívó esetekben akár a szociális lakás megvonása is elképzelhető.

A polgármesternél kihallgatásra jelentkezők hívták fel a városvezetés figyelmét a szociális tömbházbeli rendellenességekre, ezért került sor a meghirdetett tematikus ellenőrzések között a Sing-Sing-beli igazoltatásra. A szerződésbeli névsor és a hajnalban a lakásokban találtak összehasonlítása folyamatban, első megállapításuk az ellenőrző szerveknek: több szobát találtak üresen, melynek bérlői külföldön tartózkodnak. Valószínűleg ők nem jogosulnak szociális lakásra, hiszen olyan jövedelemre tesznek szert, ami Romániában nem ellenőrízhető, a szociális lakás igénylésekor a pontozásnál nem lehet figyelembe venni ― mondta el Antal Árpád András. Hogy ők maradhatnak-e a Csíki negyedi szükséglakásokban, azt az önkormányzat szociális bizottsága dönti el a vizsgálatok lezárulta után ― tette hozzá a polgármester. Másfajta rendellenesség az albérletbe kiadott szociális lakásoké, ezt bizonyítani nehézkes, de a panaszok alapján ez is előfordulhat. Ha ilyen is létezik, ezért valakinek-valakiknek a városháza alkalmazottjai közül felelnie kell, ezért is zajlott az ellenőrzés a szociális igazgatóság tudta nélkül ― fűzte még hozzá a polgármester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-07-30: Közélet - Iochom István:

A kézdivásárhelyi kórház egész Felső-Háromszéké! (Polgármester-találkozó Kézdiszentkereszten)

A kézdiszéki polgármesterek e havi találkozóján dr. Kelemen András főigazgató, miután ismertette a jelenlegi helyzetet, miszerint a céhes város kórháza az önkormányzat ügykezelésébe került, elmondta: a kórház nem a várost, hanem egész Kézdiszéket szolgálja...
2010-07-30: Közélet - Bokor Gábor:

Bizonyított a Gyárpuszta

Bebizonyította hasznosságát a zabolai Gyárpusztán kialakított szabadidőközpont. A falutól nem messze, a fenyvesek aljában első alkalommal — mintegy avatóként — szervezte meg a zabolai román közösség és a polgármesteri hivatal az Illés-napi mulatságot.