Mi, hol, mikor?

2010. július 31., szombat, Mi, hol, mikor?

Kiállítás

* A sepsiszentgyörgyi Tein teaházban vasárnap 17 órakor megnyílik Zsók Enikő verskiállítása, a grafikákat Orosz Annabella készítette. A kiállítás a hónap végéig megtekinthető.

* Kovács Géza sepsiszentgyörgyi szobrászművésznek vasárnap egyéni kisplasztikai kiállítása nyílik Fălticeni-ben a Ion Irimescu Múzeumban.

Hitvilág

Orgonaavató istentiszteletet tartanak vasárnap 13 órakor az illyefalvi református vártemplomban. Az ünnepségen Kató Béla püspökhelyettes és Dénes Csaba esperes szolgál, azt követően Jakab Csaba orgonakoncertet ad, szólista: Mocanu Erika és Szélyes Margit, fellép: a Sepsi Református Egyházmegye és az illyefalvi egyház énekara, valamint az illyefalvi Zenebona felnőttcsoport.

Az anyatej világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1993-ban nyilvánította augusztus 1-jét az anyatej világnapjává, egyben a szoptatás világnapjává, az azt követő napokat pedig anyatejes világhétté.

Zene

* A sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban ma 18 órától az idei Árkosi Mesterkurzus résztvevői rendkívüli hangversenyen lépnek fel. Előadók: Dan Nanoveanu — Friedrich Händel: 3. F-dúr szonáta (II. és III. rész), Maria Jurca — Henri Vieuxtemps: Ballada és polka, RăzvanAnemţoaie — Pablo de Sarasate: Bevezetés és Tarantella, Op. 43, Alexandru Mihai — Camille Saint-Saëns: Havanaise, Op. 83, Vlad Câmpean — Henryk Wieniawski: 2. hegedűverseny (I. rész), Grote Franziska — František Drdla: Carmen fantázia, Andreea Binica — Robert Schumann: 1. a-moll szonáta, Op. 105 (I. rész), Andra Andrei — Fritz Kreisler: Bécsi capriccio. Zongorán és orgonán kísér Valentina Popovciuc. Zenetanár: Liviu Câşleanu (Németország). Műsorvezető: Stan Katalin zenekritikus. A koncertet vasárnap 11 órától az Árkosi Művelődési Központban megismétlik.

* Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkbeli zenepavilonban vasárnap 12 órától a csíkszentsimoni ifjúsági zenekar ad koncertet. Vezényel: Sándor Árpád zenetanár.

Ügyelet

Fogászat. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Bunta Orsolya (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.

Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 9—18 óráig a Trident Áruházban levő City-Pharma (telefon: 0267 312 049), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Galenus (0267 313 929), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka az Ambrózia (0267 360 608), hétfőtől az Ambrózia II., Kovásznán vasárnap 8—12 óráig a Farmacom patika teljesít szolgálatot.

Kékfény

Szerdán egy kézdivásárhelyi boltban egy nő kihasználva, hogy az elárusító másfelé néz, leemelt a polcról egy 270 lej értékű ezüstláncot. Egy nappal később a rendőrök M. Imola (21) helybeli lakost gyanúsították a lopással, a láncot meg is találták nála. * Csütörtökre virradó éjjel egy kézdivásárhelyi udvarról valaki ellopta egy kamion hűtőjét. Még aznap megkerült a tettes is B. László (21) helybeli lakos személyében. * A rendőrség ismételten felhívja a lakosság, valamint a cégek adminisztrátorainak figyelmét, hogy az utóbbi időben az eddiginél gyakrabban nyúlnak némelyek a máséhoz, ne könnyítsék meg a dolgukat, mindenki vigyázzon a tulajdonára: zárják az ajtókat, kapukat, ne hagyjanak elöl értékes vagyontárgyakat, biztosítsák lánccal a kerékpárokat, robogókat, nézzék nagyon meg, kit engednek be a lakásukba.

(Rendőrségi tájékoztató)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-07-30: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Címvédő csernátoniak
A szlovákiai Negyed látta vendégül az idei labdarúgó EuroCamp, sorrendben X. rendezvényét, melyen a rendező mellett részt vett a horvátországi Szentlászló, a szlovákiai Muzsla, a franciaországi Hucqueliers, a németországi Emsetal, a magyarországi Magyarboly és a címvédő Csernáton.
2010-07-31: Sport - :

Sport

Track speed racing
Vasárnap gyorsulási kamionversenyt tartanak Kézdivá­sárhelyen. Az első alkalommal megrendezett verseny a Bem József utcai aszfaltcsíkon zajlik.