Veszélyesnek nyilvánított gesztenyefák

2010. augusztus 3., kedd, Közélet

Tegnap kivágták Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkkal szemben a Lábas Háztól a Kriza János utca sarkáig a gesztenyefákat.

Mint megtudtuk, a városháza illetékes szakemberei megállapítása szerint betegek voltak, ezért veszélyesek is, hiszen bármelyik ― mostanság egyre gyakoribb ― erős szélvihar ágaikat törhette volna le, vagy nagy fát földre döntve akár végzetes balesetet okozhatott volna. A városháza kertészete által végzett favágásnak áldozatává vált a soron megmaradt utolsó beton villanyoszlop is, melyet azért hagytak a helyén, mert erre szerelték a díszvilágítást biztosító reflektorokat. Az egyik kivágott fa ága beleakadt a villanyoszlopba, földre döntötte, a vezetékek pedig elmozdították az autóbuszjegyet árusító bódét. Senki nem sérült meg, anyagi kár sem keletkezett. A gesztenyefák levágására azért került most sor, mert a városvezetés idén azon a részen is fel akarja újíttatni a járdát (ezután kerül helyére a tavaly a park felőli részen felszerelt buszmegálló ,,testvére"), a kivágottak helyébe pedig új fákat ültetnek. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-08-03: Közélet - :

Újabb elbocsátások következnek

Enyhén nőtt a múlt havihoz (10,86 százalék) képest a júliusi háromszéki munkanélküliségi mutató: a mostani 11,32 százalékos mutató összesen 10 624 bejegyzett állástalant jelent, közülük csak négyezren kapnak segélyt.
2010-08-03: Közélet - :

Kézdiszéki Ifjúsági Találkozó

Szabadság, szerelem mottóval július 28-a és 31-e között Almásréten szervezték meg a Kézdiszéki Ifjúsági Találkozót.