Válogatott filmek a Félszigeten

2010. augusztus 7., szombat, Magazin

Szenzációs vetítésekkel várja a filmkedvelő közönséget a Félsziget Fesztivál augusztus 26―29. között zajló nyolcadik kiadására a TIFF (Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál).

A válogatásba olyan sikerfilmek kerültek be, mint a TIFF 2009-es kiadásán versenyző Altiplano (rendezte: Peter Brosens, Jessica Hope Woodworth), a bolgár jegyeladási rekordokat döntögető film noir, a Zift (r. Javor Gardev) vagy a legendás olasz politikus, Giulio Andreotti portréja, az Il Divo (r. Paolo Sorrentino). A sportkedvelők és Puskás Öcsi rajongói számára pedig kihagyhatatlan Almási Tamás Puskás Hungary című, a legendás focistáról szóló dokumentumfilmje.

„Örömmel tölt el a két fontos romániai fesztivál közötti együttműködés, és remélem, hogy a mozi és zene közeledését siker koronázza. A marosvásárhelyi fesztiválra a TIFF legjobb filmjeiből válogattunk olyan alkotásokat, amelyeket a kolozsvári közönség nagyon jól fogadott, és úgy gondolom, a Félsziget közönsége is ugyanígy fogad majd. Úgy vélem, a TIFF és a marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál találkozása egy szép és tartós együttműködés kezdete" — nyilatkozta Tudor Giurgiu, a TIFF igazgatója.

,,A közönségünk már hozzászokott, hogy a Félsziget nemcsak zenei fesztivál. Ez egy olyan hely, ahol egy közösség tagjai találkoznak évente egyszer, így mindig is fontos volt számunkra, hogy a legszínvonalasabb koncertek mellett egész napos, széles körű szabadidős kínálattal várjuk a rendezvényünkre érkezőket. A civil szervezetek programja és a többtucatnyi sportág mellett a művészetek mindig is kiemelt helyen szerepeltek az ország legfontosabb teljes körű fesztiválélményt nyújtó rendezvényén. Éppen ezért tölt el örömmel, hogy sikerült megvalósítanunk ezt az együttműködést Románia legnagyobb filmfesztiváljával. A TIFF-es filmek a Félsziget közvetítésével már nem csak Kolozsváron vagy Nagyszebenben láthatóak, hanem Marosvásárhelyen is" — tette hozzá Bodor László fesztiváligazgató.

A fesztiválozók naponta három filmet nézhetnek meg, 13 és 17 óra között két beltéri, 21 órától pedig egy szabadtéri vetítésen. A végleges program hamarosan elérhető lesz a www.felsziget.ro és a www.tiff.ro oldalon.

A Félsziget Fesztivált augusztus 26―29. között tartják Marosvásárhelyen olyan előadók részvételével, mint a legendás Omega, a Romániában először koncertező Korn, a Gorillaz Sound System, a Europe, a Phoenix, a the Rasmus, a Ska-P, a Tricky vagy a Dub FX, a Freedom Music Arenában pedig a világ minden tájáról érkező dj-k mixelnek. A Félsziget Fesztiválra az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett helyeken lehet jegyet váltani.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2010-08-06: Apróhirdetések - :

Apróhirdetések

Kínál-lakás
Első osztályú garzonlakás 65 000 lejért eladó. Csere is érdekel két-, háromszobás lakásra. Telefon: 0727 306 626.
4235961
2010-08-07: Magazin - :

Album Elvis születésének évfordulójára

Különleges album jelenik meg ősszel Elvis Presley emlékére, aki idén lett volna 75 éves. A Viva Elvist a Cirque du Soleil azonos című műsora inspirálta, s a lemezen ,,A király" hangja teljesen új kontextusba helyezve hallható — közölte a Sony Music.