Kiválósági oklevél iskoláknak

2010. augusztus 14., szombat, Közélet

A legkevesebb száz éve a jelenlegi oktatási szintekkel működő iskolák kiválósági oklevélre pályázhatnak, az odaítélés feltételeit tegnap tette közzé az oktatási minisztérium.

A pályázó intézményeknek csupán két hét áll rendelkezésre, hogy összeállítsák az iratcsomót, amelynek tartalmaznia kell többek között az alapító okiratot, a névváltoztatásokról szóló dokumentumokat, a diákok rendkívüli tanulmányi eredményeit igazoló papírokat, a felsőfokú oktatásba bejutó végzősök arányát legkevesebb tizenöt évre visszamenőleg, az iskola egykori diákjainak szakmai sikereit bemutató leírást, a tanárok szakképzettségéről szóló kimutatást és még sok más dokumentumot. Az iratcsomót szeptember 1-jéig kell letenni a megyei tanfelügyelőségre, amelynek vezetőtanácsa hagyja jóvá a szaktárcához benyújtandó pályázatokat. (r)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-14: Közélet - :

Eltörlik a kamatadót

Kézdivásárhelyen a tegnapi tanácsülésen a városatyák döntöttek, hogy a természetes személyek esetében is eltörlik az adóhátralék utáni kamatot azok részére, akik a helyi adójukat kifizetik október végéig.
2010-08-14: Közélet - :

EKE-vándortábor

Az Erdélyi Kárpát Egyesület 2010. évi vándortáborát a Gyergyószentmiklós—Gyilkos-tói út 2-es kilométerénél tartotta meg 1120 — rekord számú — résztvevővel, minden korosztályból.