Egyházi kultúra Lécfalván

2010. augusztus 14., szombat, Közélet

Közel negyven résztvevővel zajlott Lécfalván a gyermek-bibliahét, amelynek szervezésében nagy segítséget nyújtottak az ifjúsági csoport tagjai, kiemelkedő munkát folytatott Simon Tünde, Német Renáta és Szabolcs, Nagy Tibor, Györbíró Tamás — mondta Incze Hunor tiszteletes.

Az egy hét alatt tanultakat a nagyobbak szerepléssel, a kisebbek pantomimjátékkal mutatták be a helyi kultúrotthonban. A kicsik a Vörös-tengeren való átkelés jelenetét játszották el. Az ifjúsági csoport tíz tagja jelen volt a református egyházmegye által szervezett ikafalvi táborban is. A májusban megalakult egyházi énekkar sikeresen szerepelt a dálnoki találkozón — egészítette ki az egyházi kulturális élet mozzanatait Kertész Tibor Barna. (Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-08-14: Közélet - :

EKE-vándortábor

Az Erdélyi Kárpát Egyesület 2010. évi vándortáborát a Gyergyószentmiklós—Gyilkos-tói út 2-es kilométerénél tartotta meg 1120 — rekord számú — résztvevővel, minden korosztályból.
2010-08-14: Kultúra - Bogdán László:

Hiányérzet, sejtelmek, formák (Tárlat)

Oltkavicsok
Nagy Tibor első egyéni grafikai tárlata, amelyet — s erre kétségbevonhatatlan tehetsége és nyitott, nyugtalan, nyughatatlan, vívódó, kísérletező szelleme a garancia — több is követhet majd, a maga sokszínűségével, szürreális látomásaival tipikusan bemutatkozó jellegű, a művész, Ady szavaival élve ,,szeretné magát megmutatni"!…