Orgonaszentelés Sepsiszentgyörgyön

2010. augusztus 17., kedd, Közélet

Vasárnap szólalt meg közel húsz éve először a sepsiszentgyörgyi szemerjai református gyülekezet orgonája, amelynek a nagyszebeni Herman Binder orgonajavító műhelyben inaskodó, majd Budapesten diplomázó gyergyószentmiklósi Bartis Szabolcs adta vissza nyolc regisztert átfogó hangját.

A barokk hangszert vasárnap a keszthelyi C. Tóth Zoltán orgonaművész szólaltatta meg, igét hirdetett dr. Bustya Dezső nyugalmazott püspökhelyettes, Csata Levente vezényletével fellépett a gyergyó­csomafalvi Belcanto kamarakórus. Az istentiszteleten részt vett a szemerjaiak gyulai testvérgyülekezetének autóbusznyi küldöttsége, akikkel a helyiek együtt kirándultak szombaton a gyimesbükki ezeréves határhoz és a Nyergestetőre. Incze Zsolt házigazda lelkész lapunk érdeklődésére elmondta, az orgona felújításához tavaly ajánlott fel Bodó Csaba vállalkozó, gyülekezeti tag ötezer lejt, de támogatást kaptak a városi önkormányzattól is, a hiányzó összeget a gyülekezet tagjai pótolták. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-08-17: Közélet - Farkas Réka:

Tíz nap gondtalan szórakozás (Fogyatékosok tábora a Benedek-mezőn)

Kerekes székekkel, akadálymentesítést biztosító feljárókkal, sok vidám arccal telt meg a Benedek-mezői tábor, amelynek immár sokadik éve visszatérő vendége a Máltai Szeretetszolgálat fogyatékosok számára szervezett tábora.
2010-08-17: Közélet - :

Adófizetésre biztatnak

Az adófizetés ösztönzésére a sepsiszentgyörgyi önkormányzat úgy döntött, aki szeptember végéig teljes értékben kifizeti az 59-es sürgősségi kormányrendelet alapján megemelt ingatlanadó különbözetét, tízszázalékos kedvezményben részesül.