Korodi Hajnalka

2010. augusztus 23., hétfő, Sport

Szomorúsággal töltött el a hír: Korodi Hajnalka 59 éves korában visszaadta lelkét Teremtőjének.

Több mint négy évtizeddel ezelőtt, amikor Háromszékre kerültem, a vidéket ez a mondás járta: Szentivá­nlaborfalva? Akkor asztalitenisz, s ha asztalitenisz, akkor a Korodi testvérek, Hajnalka és Mária. Hát igen, a sors játéka úgy hozta, hogy ebben az időben került a szentivánlaborfalvi iskola élére a székelykeresztúri tanítóképző egykori végzőse, Molnár Ferenc, és az iskola tantestületébe a brassói asztaliteniszsport egykori kitűnősége, Boga András, előbbi életre hívta az asztaliteniszt, utóbbi hatalmas tudásával besegített, hogy rangot is adjanak az életre hívottnak. De ez a szerencsés egybeesés még mindig nem lett volna elegendő, ha Laborfalvi Róza — igen, Jókai Mór felesége — falujában nem születnek olyan tehetségek, mint a Korodi ikrek: Hajnalka és Mária.

Hogy Hajnalkánál maradjunk, rövid idő alatt országos hírnévre tett szert, válogatott asztaliteniszező lett, s mint a Rapid sportolója, arany- és ezüstérmet szerzett a Vasutas-világbajnokságon, bronzérmet a Főiskolás-világbajnokságon. Túl az asztaliteniszen a hegymászásnak is hódolt. A civil életben tanárként dolgozott, a Pedagógusok Háza igazgatója is volt. Több ezer diákot oktatott az ép testben ép lélek szellemében, így igyekezett szülőföldjét és népét szolgálni, amíg egészsége engedte. Fájó szívvel, szomorúan búcsúztunk el tőle, hogy örökre megőrizzük emlékét. Hajnalka, nyugodj békében.

Á. K

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-23: Sport - :

Ötödik a Nagy Mózes Líceum (Kézilabda)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum lány kézilabdacsapata az ötödik helyen fejezte be a Román Kézilabda Szövetség által Plopeni-ben megszervezett nyolccsapatos, Nyári Kupa nevet viselő felkészülési tornát.
2010-08-23: Sport - :

Bulgáriai első hely (Motokrossz)

Tompa Krisztián, a sepsiszentgyörgyi Sugás Motoros Klub versenyzője az elmúlt hét végén az első helyen fejezte be a bolgár motokrosszbajnokság legutóbbi etapjának 65 cm3-es versenyét.