Keresztyén zenefesztivál

2010. szeptember 8., szerda, Közélet

Szeptember 4-én az Eventus Plus Egyesület és a Kézdivásárhelyi Református Kollégium szervezésében keresztyén zenefesztiválra került sor a céhes városban.

Azzal a céllal szervezték ezt az eseményt, hogy a zene révén minél több ember találkozzék Istennel. Felléptek: After5 (Marosvásárhely), Reménység (Udvarfalva), The Brothers (Sepsiszentgyörgy), Baki (Barót), Junior (Lemhény), Üzenet (Kézdivásárhely), Vasárnapi iskolások zenekara (Kézdivásárhely). Délelőtt szakmai fórumot tartott Ruszka Sándor iskolalelkész, melyen mintegy húszan vettek részt. Ezen a beszélgetésen kiderült, hogy mennyire fontos a minőség a keresztyén zenekarok kö­rében, szó esett a lemezkiadás fontosságáról és nehézségéről, és közös zenélésre is sor került. Délután a koncertekkel egy időben a Zöld Nap Egyesület sátrát látogathatta a közönség, játszóházat szervezett Bardócz Csaba és felesége, különféle keresztyén könyveket lehetett vásárolni. (Kocsis Zoltán)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-09-08: Közélet - :

Szívbeteg volt az idős kerékpáros

Nem sikerült megmenteni a hétfőn újjáélesztett idős sepsiszentgyörgyi kerékpáros életét: bár a második szívroham a kórházban érte, az orvosok nem tudták újraindítani a szívműködését.
2010-09-08: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalomával tudatjuk, hogy a jóságos férj, szerető apa, nagyapa, após, rokon, a kisbaconi
VERES KÁROLY
jóságos szíve életének 73. évé­ben türelemmel viselt betegség után megszűnt dobogni.
Temetése 2010. szeptember 9-én 13 órakor lesz a családi háztól a kisbaconi temetőben.
A gyászoló család
6529