Összeírás, népszámlálás

2010. szeptember 15., szerda, Közélet

Az országos statisztikai intézet decemberben indítja be a mezőgazdasági összeírást (az adatok összesítése januárban lezárul, júniusig dolgozzák fel), majd 2011 októberében kerül sor a népszámlálásra.

A népszámlálás 2011. október 22. és 31. között zajlik, ennek során összeírnak 21,5 millió személyt, ötmillió lakást és 7,5 gazdaságot. Felmérik a munkaerő állapotát és a munkanélküliséget, a lakások állapotát, a helyi fejlettség szintjét, a kivándorlók és bevándorlók számát, az ideiglenes elvándorlást, a megyék és a közigazgatási-területi egységek fizikai határait, valamint a postai nyilvántartásokat és számokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-09-15: Közélet - :

Keveset termeltünk

Az EU tagállamai között Románia ipari termelése volt az egyik leggyengébb júliusban, a 3,9 százalékos éves növekedés jóval kisebb, mint az eurózóna 7,1 százalékos, illetve az EU 6,8 százalékos átlagos gyarapodása — derül ki az Eurostat tegnap ismertetett adataiból.
2010-09-15: Belföld - :

Hírsaláta

FOGYUNK. A kilencvenes években 2,8 millió határon kívüli magyar élt a Kárpát-medencében, 2021-re nem leszünk kétmillióan sem, egyharmadára csökken tehát a kisebbségi magyarok száma. A népességfogyás egyik legnagyobb oka a migráció — állítja Gödri Irén, a Népességkutató Intézet munkatársa. A kutató szerint a kilencvenes évek elején az emigrálók nagy része Magyarországra érkezett, így a nemzet egészét tekintve nem történt veszteség, viszont az elcsatolt területeket tekintve igen. Az ezredforduló után a Magyarországra emigrálókét meghaladta a más országokba költözők száma. (Erdély Ma)