Szüreti bál Guzsalyaséknál

2010. szeptember 29., szerda, Közélet

Hagyományosan szüreti bállal egybekötött táncházzal nyitotta tizenhatodik oktatási évadját a sepsiszentgyörgyi Gu­zsalyas Alapítvány a Míves Házban tegnap délután.

Az alkalomra szőlővel díszítették fel a nagy termet, ahol kisiskolások és óvodások — némelyek szülői segédlettel — játékosan ropták a táncot Benkő Éva irányításával. A talpalávalót a Folker együttes húzta. A mulatság végén jóízűen fogyasztották a szőlőt kicsik és nagyok egyaránt. (Szekeres)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-09-29: Közélet - :

Telefon és internet nélkül

Ismeretlen tettesek 500—600 méter Romtelecom-telefonkábelt loptak el Illyefalva határában, így egész Sepsiszentkirály telefon és internet nélkül maradt.
2010-09-29: Közélet - :

Harminc éve szól a vezérdallam

A szlovákiai Szepsiről érkezett Vox Columbellae kamarakórus és a helyi férfikar társaságában, több mint száz érdeklődő, egykori dalostárs, hozzátartozó előtt ünnepelte a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban fennállásának harmincadik évfordulóját a Cantus Firmus Vegyes Kar.