Az aradi vértanúkra emlékezünk

2010. október 6., szerda, Közélet

* Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parki Honvédemlék­műnél ma 16.30 órakor koszorúzásra várja a városi RMDSZ-szervezet a város lakosságát egy szál virággal.

17 órától a Kónya Ádám Művelődési Házban Életüket a magyar szabadságért — az aradi 13-ak címmel megemlékeznek a vértanúkról. A műsort összeállította László Károly és Matekovics János.
* Kézdivásárhelyen az egykori Székely Katonanevelde előtt ma 17.30 órától emlékeznek az aradi vértanúkra. A város vendége lesz Bencsik János, az Orbán-kormány energiaügyi és otthonteremtési államtitkára.
* Kovásznán a központi református templom kertjében ma 18 órától emlékeznek az aradi vértanúkra és a szabadságharc valamennyi hősére a városi RMDSZ-szervezet, a Magyar Polgári Párt és a Fiatalok Kovásznáért Szervezet szervezésében. (p. m.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-10-06: Közélet - Bokor Gábor:

Orvvadászat Miklósváron (Hurokban múlt ki a medve)

Oszlásnak indult medve tetemére bukkantak Miklósvár erdejében. A medve egy körtefára kihelyezett drótkötélhurokba szorult bele, legalább egy hétig vívta haláltusáját a fáról lelógva — erősítette meg erdővidéki tudósítónk információit László Béla, a Kovászna Megyei Vadász és Sporthorgász Egyesület igazgatója.
2010-10-06: Közélet - :

Több a hajléktalan

Naponta igényelnek szükséglakást Sepsiszentgyörgyön, és egyre nő a rászorulók száma: míg az előző években az elesettebb rétegek kértek kedvezményes bérű, szerény lakhatást, újabban olyanok is jelentkeznek, akik két éve még lakásrészletet törlesztettek valamelyik banknál — közölte a szociális igazgatóság vezetője, Tankó Vilmos.