Baróti NetNagyik

2010. október 6., szerda, Közélet

A bibarcfalvi Gyöngyvirág nyugdíjasklub kezdeményezésére a Gyulai Líviusz Könyvtár számítógép-kezelői és internetfelhasználói tanfolyamot tart NetNagyik címmel.

A könyvtár munkatársától, Benkő Gyulától megtudtuk: a szerda délutánonként egy és három óra közötti képzésen az idősebb nemzedék tagjai megtanulják a szövegszerkesztést, az adatok mentését, a mappák létrehozását és kezelését, a CD és a DVD megírását, a világhálón böngészés alapjait, az elektronikus levelezést, a közösségi oldalakra való feliratkozást és az internetes csevegés beindítását. A tanfolyam ingyenes, a vállalkozó szellemű idősek jelentkezését továbbra is várják. (hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-10-06: Közélet - :

Épül az óvodai játszótér

A Zöld Nap Egyesület két héttel ezelőtt szervezett önkéntes táborában kezdődött el a kézdivásárhelyi 2-es számú óvoda udvarán a református egyházközség és az egyesület összefogásával a használhatatlan játszótér lebontása és új építése.
2010-10-06: Közélet - Sylvester Lajos:

Új Erdélyi Magyar Párt?

Markó Béla és Tőkés László Tusnádfürdőn: hogyan tovább, összefogás?
Új magyar párt létrehozásának igénye körvonalazódik az erdélyi magyar politikai mezőnyben. Ennek gondolata az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nagyváradi választmányának ülésén merült fel, s amennyiben a november 27-én összeülő EMNT Országos Gyűlése áldását adja az elképzelésre, elindulhat a Tőkés László által képviselt értékeket megjelenítő párt szervezése.