Búcsú Ferencz Győzőtől

2010. október 14., csütörtök, Sport

Mintha a tegnap történt volna, pedig... Túl voltunk már egy sikertelen próbálkozáson a férfi kézilabdánk B-osztályba vezető útján, de a csapatvezetők kitartóan bíztak a jövőben.

Bizalmuk alapját a Testnevelési Főiskola soron következő végzősei — köztük Ferencz Győző — adták. Hazatérte után Győző sok időt nem töltött a kiskapuk között, titkár lett a sporttanácsnál, aztán klubelnök, közben a katedrára is maradt ideje. Bárhová került, tette a dolgát. Nem váltotta meg ugyan a világot, de hagyott maga mögött néhány szép emléket. Gondolok itt többek között Háromszék egykori kézilabdázó hírességeinek találkozójára, a tájfutók Balkán-bajnokságára... Tudom, hiszen sokszor elmondta, többre vágyott, vágyik. Talán ezért is telepedett át Magyarországra... A Magyar Olimpiai Akadémia várpalotai vándorgyűlése előtt könnyes szemekkel fogadott. Erős, érces hangja sokszor ellágyult, amikor a szentgyörgyi emlékek kerültek beszélgetésünk terítékére... Úgy váltunk el, hogy rövidesen Szentgyörgyön találkozunk. Találkoztunk. Szemmel láthatóan tetszett neki a sportcsarnok új arca, a homlokzatára rögzített név: Szabó Kati Sportcsarnok. Ha valaki igen, akkor ő megérdemli — mondotta.
Magyarországra indulása előtt felkeresett a szer­kesztőségben, búcsúzni jött. Röviden a várpalotai s a közeli viszontlátáshoz fűződő terveiről beszélt. Nem lett volna messze. De jött a hír: 61 éves korában Várpalotán elhunyt Ferencz Győző. Egy pillanatra elcsuklott a han­gom, jó haver volt, de aztán csak ki tudtam mondani: Győző, nyugodj békében!

Á. K.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-10-14: Sport - :

Sporttörténet a Sepsiszentgyörgyi ISK székhelyén

Ritka eseményre hívott meg a Sepsiszentgyörgyi ISK igazgatója, Nemes Áron — sporttörténeti fényképkiállítás megnyitójára.
2010-10-14: Sport - :

Csernátoni minifoci

Október 15-én kezdetét veszi a csernátoni minifoci-bajnokság, ahova tizenegy csapat nevezett be idén.