Bardoc, a sikeresen pályázó község

2010. október 18., hétfő, Közélet

Sikeresnek tartja a 2010-es esztendőt Bardoc község elöljárója, Balázsi Dénes. Az erdővidéki község valamennyi településén jelentős beruházásokat sikerült idén befejezni: nemrég két nagy értékű pályázatot nyertek meg, a harmadik pályázat dokumentációja pedig átment az első szűrőn, így bíznak annak megvalósulásában is.

Bardoc és Erdőfüle csatornázására, az Olasztelek és Erdőfüle közt húzódó 42-es községi út felújítására, víztisztító állomás építésére és szociális tanácsadói iroda létrehozására 2,5 millió eurót nyertek. További másfél millió eurót kapnak az erdei utak javítására, így jó esély van rá, hogy mihamarabb rendbe tegyék a székelyszáldobosi mázsától az erdészeti villáig, illetve a kovácsoki elágazástól a Lugas tövig tartó útszakasz.
Balázsi optimistán nyilatkozott a nem konvencionális energiaforrások közé tartozó fényenergia felhasználását lehetővé tevő pályázat várható sorsáról is. Ha az elbírálók megvalósíthatónak találják kezdeményezésüket, akkor két százalék önrész biztosításával mintegy 3,5 millió euróból készülhetne el a következő év folyamán a község közvilágítását teljes egészében fedező beruházás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-18: Közélet - :

Băsescu nem hátrál

A Pro TV egyik műsorában Traian Băsescu elmondta: az elkövetkezőkben még nagyobb tiltakozó megmozdulásokra számít.
2010-10-18: Közélet - :

Bemutatkozó látogatás

Kétnapos látogatásra érkezik ma Romániába Schmitt Pál köztársasági elnök. A magyar államfő ma a Cotroceni-palotában ül közös asztalhoz Traian Băsescu államelnökkel, majd Emil Boc miniszterelnökkel, Mircea Geoană szenátusi és Roberta Anastase képviselőházi elnökkel is tárgyal.