Rekord a Trevi-kútnál

2010. október 19., kedd, Magazin

Ezerötszázhatvanegy ember dobott egyszerre aprópénzt a hét végén a római Trevi-kútba, új Guinness-világrekordot állítva fel. ,,Rekordot döntünk! Szombat délután a Trevi-kútnál találkozunk" — szólt az SMS, amelyre válaszként több mint másfél ezren jelentek meg a Róma központjában levő barokk szökőkútnál.

Az akciót az egyik olaszországi mobiltelefon-társaság szervezte, amely így kívánta reklámozni új díjajánlatát. A feladat az volt, hogy megdöntsék az eddigi rekordot, amelyet augusztusban indiai iskolások állítottak fel 1485 egyszerre elhajított pénzérmével.
Most 1561 egycentes repült a Trevi-kút vizébe. A pénzdobálók a szokásnak megfelelően a szökőkútnak háttal, válluk felett hajították a fémpénzeket a vízbe. A mobiltársaság piros színű esőkabátját viselték, és részvételükért öteurós telefonkártyát kaptak ajándékba. A kísérlet a kútba szintén pénzt hajítani akaró turisták nemtetszését váltotta ki. Ugyanis több mint egy órába telt, amíg a másfél ezres tömeg a kút köré állt — addig a turisták nem tudták megközelíteni a műemléket.
A közhit úgy tartja, ha egy turista aprópénzt dob a Trevi-kútba, visszatér Rómába. A szökőkút medencéjében évente összegyűlő, közel 700 000 eurót a Caritas katolikus humanitárius szervezet kapja meg. Persze nem hiányoznak az orvhalászok sem. A leghíresebb közöttük a D’Artagnan­ként ismert római munkanélküli, Roberto Cercelletta, akit illegális pénzgyűjtésért már többször őrizetbe vettek. Hajnalonként hálóval vagy mágnessel szedi össze az érméket, vagy beáll a kútba, és egyszerűen összesöpri az aprópénzt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-19: Magazin - :

Dózsa György ihlette a Ghymes új lemezét

Ebben a hónapban jelenik meg az egyik legnépszerűbb magyar világzenei formáció, a Ghymes új, sorrendben tizennegyedik stúdióalbuma; a Szikraszemű című lemez ihletője Dózsa György parasztvezér volt.
2010-10-19: Magazin - :

Nepáli a világ legkisebb férfija

Hatvanhét centiméter magas nepáli fiatalember a világ legkisebb férfija. A világrekordot múlt héten hitelesítette a Guinness rekordok könyve, amikor Khagendra Thapa Magar betöltötte 18. életévét.