A Caritas az év civil szervezete

2010. október 20., szerda, Közélet

A Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége (MCSZESZ) szervezésében tizenegyedik alkalommal Marosvásárhelyen megrendezett Civil Fórumon a gyulafehérvári Caritasnak ítélték oda Az év civil szervezete díjat.

Második díjat kapott a Bonus Pastor Alapítvány, a harmadikat a Zöld Nap Egyesület érdemelte ki. A konferencia lehetőséget teremtett az erdélyi magyar civil szervezetek, az egyházak és az önkormányzatok képviselőinek találkozására, az együttműködés lehetőségeinek számbavételére. Az MCSZESZ éves közgyűlésén megválasztották az igazgatótanácsot. A szövetség elnökévé Bodó Barnát, alelnökeivé Széman Pétert és Furus Leventét, a Báthori István Alapítvány, illetve a CIVEK képviselőjét választották. Az igazgatótanácsban helyet kapott még Bereczki Kinga, a CIVEK, Incze Vanda, a Lórántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület, Serfőző Levente, a HID-Nagyszebeni Magyarok Egyesülete és Dobai László, a Református Diákotthon Alapítvány képviselője. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-10-20: Közélet - :

Háromszéki segítség a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak

Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa három-három millió forintnak megfelelő lejt ajánl fel a magyarországi vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, a megye és a város vezetői a következő tanácsüléseken javasolják a költségvetési összegek jóváhagyását e célra ― áll a megyei tanács közleményében.
2010-10-20: Közélet - :

Biblionet Kézdivásárhelyen is

Hétfőn délelőtt a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban Rácz Károly polgármester több önkormányzati képviselő jelenlétében adta át Vántsa Judit könyvtárigazgatónak a Biblionet — A világ a könyvtáramban elnevezésű országos programban megnyert számítástechnikai eszközöket, a hat számítógépet fejhallgatóval, webkamerával, a nyomtatót, a lapolvasót és a kivetítőt vászonnal.