Mi, hol, mikor?

2010. október 26., kedd, Mi, hol, mikor?

Zene
* A sepsiszentgyörgyi Park vendéglő Di Stefano bárjában ma 20 órától dzsesszkoncerten fellép a budapesti Gereben Zita (ének) és Nagy János (zongora) duó.


* A sepsiszentgyörgyi Plu­gor Sándor Művészeti Líceum dísztermében ma 18 órától kamarahangversenyt ad Beke Ist­ván Ferenc (gitár) és Ionuţ Cris­tian Bugnar (hegedű). Mű­soron Maximo Diego Pu­jol- és Astor Piazzolla-darabok.

Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház a kamarateremben ma 18 órától T. Slobodzianek Ilja proféta című darabját (rendező: Bocsárdi László) a Berde Áron Kereskedelmi Líceum diákbérleteseinek játssza.
* A kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma és szerdán 19 órától az M Studió Molnár Ferenc Liliom (rendező: Rusznyák Gábor) című darabját adja elő.

Könyvbemutató
Fekete Vince kézdivásárhelyi József Attila-díjas költő Védett vidék című új verseskönyvét ma 18 órakor a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban mutatják be. A könyvet méltatja Bogdán László író, költő, verseket ad elő Deme Róbert és Nagy-Babos Tamás.

Hitvilág
A reformáció hete keretében Sepsiszentgyörgyön ma 18 órá­tól a belvárosi református temp­lomban Zelenák József esperes hirdet igét, közremű­ködik a Református Kollégium kórusa.

Közlekedés
Súlyos baleset. Vasárnap este tíz óra körül a 11-es országútra riasztották a rendőröket. Az első felmérések szerint egy fogatos haladt Maksa irányába fényvisszaverő mellény nélkül, a szekér sem volt előírásszerűen kivilágítva, és egy kézdivásárhelyi lakos által vezetett gépkocsi hátulról beleszaladt. Szük­ség volt beavatkozásra is, a gép­jármű alá szorult egyik áldozatot a készenléti felügyelőség dolgozói szabadították ki feszítővágóval. A balesetben súlyosan megsérült a fogatos és könnyebben a szekéren utazó két személy. A részletek tisztázására a kivizsgálás folytatódik.
Ittas robogós. Vasárnap este fél nyolc körül a 10-es országúton, Szitabodza közelében Ş. Cristian (37) ittasan vezette forgalomba be nem írt robogóját, amelyen fényszóró sem volt, s mögötte ült 32 éves felesége is, amikor elvesztette az egyensúlyt, és felborult. A balesetben mindketten megsebesültek, a sepsiszentgyörgyi kórházba szál­lít­ották őket kivizsgálásra. Az alkoholszonda a robogós leheletében 0,86 mg/l alkoholt mutatott, s nem végezte el az előírásos KRESZ-tanfolyamot sem.

Röviden
Gyermektáncház. Sepsi­szent­györgyön a Míves Ház­ban ma 16.30 órától óvodások­nak és kisiskolásoknak szervez táncházat a Guzsalyas Alapítvány.
Rajzkör. A sepsiszentgyörgyi Etna Művészeti Alapítvány a Míves Ház Etna Termében heti rendszerességű rajzkört indít: hétfőn 17 órától gyermekeknek, kedden 17 órától felnőtteknek. Részletek a 0720 033 007-es telefonon Ütő Gusztávnál.
Találkozó. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Műve­lődési Házba ma 17 órára meg­beszélésre várják a Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművész-szövetség tagjait.
Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Műve­lődési Házban ma 18 órától a Selye János Pszicho­klub­ban előadás és beszélgetés Konf­lik­tusaink a nemzedékek között címmel. Klub­veze­tő: Dulányi B. Szidónia pszichológus.
Előadás. Péter Gábor professzor Belső környezetünk cí­mű előadás-sorozatában Élet­szem­­léletünk szerepe egészsé­günk megőrzésében, helyreállításában témával ma 18 órától Sepsiszentgyörgyön az unitárius egyház nagytermében tart előadást. A belépés ingyenes.
Tanfolyamok. A Sepsiszent­györgyi Vendéglátó-ipari Egy­ségek Szövetsége turisztikaimenedzser- (panzióvezető, étteremvezető, szállodaigazgató és turisztikai irodavezető) kép­zést, valamint ingyenes átkép­zést indít vendéglátásban dolgozóknak és munkakönyvvel rendelkezőknek (pincér, szakács, báros, hideg- és melegkonyhás stb.). Érdeklődni a 0722 500 347-es telefonon a délutáni órákban vagy a Park Szálló portáján személyesen.
Gyűlés. A Sepsiszent­györgyi Székely Tanács a november 19-i budapesti SZNT-ülés előtt szerdán 17 órától gyűlést tart a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében, melyre a tagok mellett minden érdeklődőt szívesen lát. Az időközben megüresedett küldötthelyekre újakat fognak választani.
Fogadóóra. A Magyar Pol­gári Párt sepsiszentgyörgyi, Martinovics utcai irodájában ma 19 órától az érdeklődő tagsággal találkozik a vezetőség. Ma 18—19 óráig Bujdosó Albert Zsolt tart ingyenes jogi tanácsadást, Takó Imre és Fa­za­kas Mihály önkormányzati képviselő pedig fogadóórát.
Áramszünet. Sepsiszent­györgyön péntekig naponta 9—16 óráig az Ősz utcában, 7.30—15 óráig Maksán a 4-es transzformátorállomás körzetében, szerdán 9—17 óráig Sepsiszentgyörgyön a Május 1., Dakó, Daczó, Vojkán, Erege, Vár, Borvíz, Gát, Palló és Kossuth Lajos utcában és a Kálvin téren, 9—15 óráig a Nyár, Gyertyánffy Ferenc, Termés utcában és a Román Hadsereg utcának a vasúttól a város széléig tartó szakaszán, 15—18 óráig Bardocon a 4-es transzformátorállomás körzetében szünetel az áramszolgáltatás.
Találták. A Vadas-tetőn vadászkutyát találtak piros-sárga-zöld nyakörvvel. Tulaj­donosa a 0752 278 711-es telefonon érdeklődjék.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-26: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a felsőcsernátoni
özv. RÁKOSI ÁRONNÉ FÜLÖP VILMA
életének 82., özvegységének 31. évében rövid szenvedés után csendesen elhunyt.
Temetése 2010. október 27-én 14 órakor lesz a családi háztól.
A gyászoló család
2840
2010-10-26: Sport - :

Sport

Diákolimpia
A városi iskolák atlétáinak megyei döntőjével folytatódott a Diákolimpia.