Száz esztendő gyógyszer nélkül

2010. október 30., szombat, Közélet

Az ötlet, miszerint Sepsiszentgyörgy minden 100. életévét betöltött lakosát a városvezetés is felköszöntse, nem valósult még meg, de ha a rokonok jelzik, semmi akadálya egy kis ceremóniának.

Csütörtökön a városháza esketőtermében százszálas virágcsokorral és tortával köszöntötte Antal Árpád András polgármester a három számjegyű életkort megért Demeter Dumitrát, aki az egykori Román Királyságban született, szüleivel a múlt század harmincas éveiben tért haza, s rokoni szálak fűzik a város történetének legnevesebb polgármesteréhez, Gödri Ferenchez. Hosszú életének titkát jó férjének tulajdonítja, és hogy a fia is jó ember lett. Soha nem volt kórházban, nem szed gyógyszert, és még mindig főz magára. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-10-30: Közélet - :

Könyvbemutató a nyugdíjasklubban

Kézdivásárhelyen a Maassluis Nyugdíjasklubban bemutatták Kiss László Pillanatképek Kézdivásárhely történetéből című, a Pro Kézdi Egyesület gondozásában megjelent könyvét.
2010-10-30: Közélet - :

Biblionet-avató Kézdiszentléleken

Szerda délután számos érdeklődő — háromszéki és Har­gita megyei könyvtáros, pedagógus, önkormányzati képviselő stb. — jelenlétében került sor a kézdiszentléleki községházán és a Kemény Zsigmond Községi Könyvtárban az öt­századik romániai Biblionet-avató ünnepségre.