Mi, hol, mikor?

2010. november 2., kedd, Mi, hol, mikor?

Kiállítás
* Ma 19 órától Ştefan Tiron megnyitja Rareş Moldovan és Kozma Levente MEME című kiállítását Sepsiszentgyörgyön a Mag­ma Kortárs Művészeti Ki­állítótérben. A kiállítás november 24-ig látogatható, hétfő kivételével naponta 11—19 óráig.
www.magma.maybe.ro

* Baróton a városi művelődési ház kistermében ma 17 órakor megnyílik az Erdélyi Kárpát-Egyesület EKE ART 3 című természetfotó-vándorkiállítása. Üdvözlőbeszédet mond Dukrét Lajos, a háromszéki EKE elnöke és Kiss András István, az EKE háromszéki alelnöke. A tárlat november 8-ig látogatható.


Színház
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház társulata szerdán 18 órától az Îngerul şi Floarea (Az Angyal és a Virág) című, Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvének színpadi adaptációját mutatja be a stúdióteremben Mirela Bucur rendezésében. Helyet előjegyeztetni a 0267 315 324-es telefonon lehet.


Arkangyalok hete
Sepsiszentgyörgyön a Mí­ves Házban ma 18.30 órától Ráfáel arkangyalról szól az előadás. A belépés ingyenes.


Karácsonyi vásár
A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban december 10—12-én második alkalommal szerveznek karácsonyi kézművesvásárt. Kézművesek, népművészek és iparművészek jelentkezését várják, kizárólag saját készítésű tárgyakkal. Jelentkezni elektronikus vagy hagyományos levélben lehet. Szükséges adatok: név, e-mail cím, lakcím, telefonszám és legalább három kézművestermék fotója. Jelentkezési határidő: november 15. Részvételi díj három napra: 60 lej. A szervezők az elbírálást követően legkésőbb november 19-ig értesítik a meghívottakat. E-mail cím: karacsonyivasar2010@gmail.com, postacím: Székely Nemzeti Múzeum, 520055 Sepsiszentgyörgy, Kós Károly út 10. szám (a borítékra rá kell írni: Karácsonyi vásár).


Kékfény
Magánlaksértés. Pénteken panaszolta egy 59 éves bardoci lakos a rendőrségen, hogy két nappal korábban K. Zsigmond (36) engedélye nélkül bement az udvarára, felszólítására sem volt hajlandó távozni, sőt, veréssel is megfenyegette. Az ellenőrzés igazolta a panaszt, így magánlaksértés és erőszakkal való fenyegetőzés vádjával indult eljárás.
Autólopás. Vasárnap kora reggel panaszolta a kézdivásárhelyi rendőrségen egy hely­beli lakos, hogy az éjszaka folyamán a tömbház mögül eltűnt a gépkocsija. A nyomozók és nyomrögzítők felmérték a terepet, közben a város kijáratainál ellenőriztek, a lopásról értesítették a környező megyéket is. Végül a kocsit Torja határában találták meg a 113-as megyei úton. Ott is átvizsgálták a terepet. A kocsi működőképes, de kisebb sérüléseket észleltek rajta, amelyeknek javítása kb. 500 lejbe kerül. A nyomozás folytatódik, a tettest keresik.


Közlekedés
Baleset, koccanás. Vasár­nap reggel fél tíz körül a 122-es megyei úton B. Erika (29) túl gyorsan hajtott a síkos úton, a kocsi megcsúszott, és a Bacon patakán átívelő híd korlátjának ütközött. A balesetben a hátsó ülésen utazó hatvanéves nő könnyebben megsérült. * Szombaton értesítette a bodoki rendőröket egy férfi, hogy miközben a 48-as községi úton haladt, D. Vince (51) zaláni lakos, ittas lévén, kocsijával nekiment az övének. Amikor a rendőrök a szondával ellen­őrizték, az 1,22 mg/l alkoholt jelzett a bepanaszolt gépkocsivezető leheletében. Vérvételre kísérték.

(Rendőrségi tájékoztató)


Röviden
Gyermektáncház. Sepsi­szent­györgyön a Míves Házban ma 16.30 órától óvodásoknak és kisiskolásoknak szervez tánc­házat a Guzsalyas Alapítvány.
Tanfolyam. Az Ageal Ala­pítvány gnosztikus filozófiai és antropológiai kurzusokat indít a héten a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközép­isko­lá­ban. Az órákat minden kedden 18 órától tartják. A mai téma: Az élet és a beavatás útja.
Önsegítő csoport. Sepsi­szent­györgyön a szemerjai református egyházközség könyv­tárában minden kedden 18 órától a szenvedélybetegek (al­ko­hol-, játék-, kábítószerfüg­gők) találkoznak. Külön hozzátartozói csoport is működik. Várják mindazokat, akiknek már sikerült megváltozniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életükön. Érdek­lődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!
Gyűlés. A Sepsiszéki Szé­kely Tanács alakuló, illetve tisztújító gyű­­lést tart ma 18.30 órától az eger­pataki imateremben, 19 órától pedig a kőröspataki unitárius egyház imatermében, ahová a helyiek mellett a bitaiakat is elvárják.
Fogadóóra. A Magyar Pol­gári Párt sepsiszentgyörgyi, Mar­ti­novics utcai irodájában ma 19 órától az érdeklődő tagsággal találkozik a vezetőség. Ma 18—19 óráig Bujdosó Albert Zsolt tart ingyenes jogi tanácsadást, Pethő István és Nemes Tibor önkormányzati képviselő fogadó­órát.
Áramszünet. Péntekig naponta 9—16 óráig Oltszemen szünetel az áramszolgáltatás.
Elzárják az ivóvizet ma 8—11 óráig Sepsiszent­györ­gyön a Kós Károly útnak a kenyérgyár és a Patak utca sarka közötti szakaszán, valamint a Dózsa György utcának a Jövő utca és a Kós Károly út közötti szakaszán, szerdán 8—15 óráig az 1918. De­cember 1. úti 42—51/J, K és a Păiuş David hadnagy úti 53/A, B, C tömbházban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-11-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy az albisi
BOD IMRÉNÉ
MOLNÁR MAGDOLNA
ny. óvónő
életének 76., házasságának 49. évében csendesen elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2010. november 2-án 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól a református egyház szertartása szerint.
A gyászoló család
2859
2010-11-02: Sport - :

Sport

Udvarhely nyerte a székely rangadót
Tegnap este a szentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban rendezték meg az I. ligás teremlabdarúgó-bajnokság ötödik fordulójának székely derbijét, amelyen a Sepsi FC 2—3 arányban kapott ki a többszörös bajnok Székelyudvarhelytől. A mérkőzésről lapunk holnapi számában olvashatnak tudó­sítást.