Tizenegyezer hiányzó munkakönyv

2010. november 3., szerda, Közélet

A megyei nyugdíjpénztár tegnapi közlése szerint az érintetteknek hónap végéig be kell hozniuk az intézménybe azokat a munkakönyveket, amelyek adatait még nem dolgozták fel elektronikusan, illetve nem szkennelték be.

A 2005-ben elindított digitalizálási folyamat során a háromszéki munkakönyvek többségét már feldolgozták, most mind magánszemélyektől, mind cégektől, intézményektől várják a dokumentumokat, ugyanis a 2001. április 1-je előtti adatokra szüksége van az intézménynek az öregségi járulék majdani megállapításához. Ez a rendelkezés nyugdíjasokra nem vonatkozik, viszont a külföldön élő, még aktív háromszékiekre igen. A nyugdíjpénztár szerint esetenként a munkakönyv más megyében is leadható (a legutóbbi munkahely szerint), illetve külföldön élők felhatalmazhatnak itthoniakat, hogy megfelelő okmányok kíséretében beadják a kért iratot. Háromszéken a nyugdíjpénztár becslése szerint összesen 57 400 munkakönyvnek kell lennie, ebből november elsejéig 46 400-at feldolgoztak és beszkenneltek. (mol)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-11-03: Közélet - :

Munkabeszüntetés csak jövő héten

Háromszéken egyetlen szakszervezetnél sem jegyeztek tegnap olyan bejelentést, miszerint bármely intézmény alkalmazottjai csoportosan csatlakoznának a mára meghirdetett négyórás munkabeszüntetéshez.
2010-11-03: Közélet - :

Összefogás a tehetséggondozásért

Sepsiszentgyörgyi tagjai is vannak az Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsnak, amely nemrég alakult Marosvásárhelyen azzal a céllal, hogy segítse és összehangolja az erdélyi magyar tehetségtámogató civil szervezetek tevékenységét.