Mi, hol, mikor?

2010. november 4., csütörtök, Mi, hol, mikor?

Versműsor
A sepsiszentgyörgyi Krisz­tus Király-templomban ma a 18 órai szentmise után Bicskei Zsuzsanna színművésznő bemutatja Magam talán középre állok című Pilinszky-versö­sszeállítását.


Színház
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház társulata ma 16 órától Kovásznán a városi művelődési házban játssza az Îngerul şi Floarea (Az Angyal és a Virág) című, Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvének színpadi adaptációját Mirela Bucur rendezésében.

Kiállítás
* Sepsiszentgyörgyön a Lábas Házban ma 19 órakor megnyílik Feleki Károly kolozsvári fotóművész Hóstát, 1979—1984 című kiállítása.
* A kézdivásárhelyi Viga­dóban pénteken 18 órakor megnyílik Koszta Ervin egyéni tárlata. A témás kiállításon látható olajfestményeket Bau­bec Izzet versei ihlették. A megnyitón a versek szerzője is jelen lesz, saját költeményeiből olvas fel.
* A sepsiszentgyörgyi Kó­nya Ádám Művelődési Ház­ban pénteken 17 órakor Ütő Gusztáv képzőművész megnyitja Gyimesi Nagy András, a Gyárfás Jenő Amatőr Kép­zőművész-szövetség tagjának A fájdalom csendes humora című karikatúrakiállítását. A tárlat november 19-ig látogatható.

Megemlékezés Földváron
Ma, a nemzeti gyásznapon 15 órakor tartják a hagyományos megemlékezést a barcaföldvári fogolytábor helyén állított emlékműnél.

Zene
A kézdivásárhelyi Vigadó Art Caffé pincéjében pénteken 21 órától Blúz Bend-koncert. A sepsiszentgyörgyi együttest ismerik már a kézdivásárhelyi hallgatók, angol és magyar nyelvű számokat, blues- és rockörökzöldeket játszanak, többek közt Hobo Blues Band-, Deák Bill Gyula-, Eric Clap­ton-, The Doors-, Tina Turner-, B. B. King-, Janis Joplin-feldolgozásokat. Az együttes koncertjeinek jellegzetessége, hogy nagy buliba torkollanak. Felállás: Szabó Pál Szabolcs (gitár, ének), Oláh Annamá­ria (ének), Oláh Badi Alpár (basszusgitár, ének), Kele­men Szilárd (gitár), Csurulya Árpád (dobok).

Rádió
A Sepsi Rádió (98,5 FM) mai meghívottja 11 órától Farcádi Botond, lapunk új főszerkesztője és Ferencz Csaba, a lap gazdasági ügy­vezetője. Téma: A Háromszék jelene és jövője. A műsor ideje alatt a hallgatók is kérdezhetnek a 0367 620 630-as telefonon. Az adás interneten is hallható a www.sepsiradio.ro honlapon.

Hitvilág
A sepsiszentgyörgyi Hit Gyülekezete vasárnap 10 és 17 órától faluközi Hit-konferenciát szervez Kőröspatakon az újonnan felavatott sportcsarnokban.

Arkangyalok hete
Sepsiszentgyörgyön a Mí­ves Házban ma 18.30 órától Zádákiel arkangyal a téma. A belépés ingyenes.

Kékfény
Még a múlt hét elején reklamált egy torjai lakos a rendőrségen, hogy a földjéről kb. 1000 kg káposzta tűnt el. A nyomozás eredményeként a lopással T. Szilveszter (20), G. Miklós (22), K. Csaba (20) és M. Balázs (21) helybeli lakosokat gyanúsítják. A termény teljes mennyiségét megtalálták, és visszaadták a tulajdonosnak, a négy fiatalt lopással vádolják.


(Rendőrségi tájékoztató)



Óriáspöfeteg az őszi vetésben


A Duna-deltában, útban Ó-Chilia felé — Chilia veche —, a Dunától a deltai mezőgazdasági program jegyében elrabolt hatalmas területek vetéseinek kövér, hordalékos-korhadékos talaján hatalmas óriáspöfetegek nőnek. Az a példány, amelyet Kóta Csongor, a Chilia Fénye Panzió egyik tulajdonosa kihozott a Tătaru folyamág partjára, hogy nekünk megmutassa, kereken kilenc kilogramm súlyú, friss és ép példány volt. Egy deltai horgászatból hazainduló sepsi­szentgyör­gyi csapat ugyanott három, tízkilósnál is súlyosabb példányt talált. A gomba húsa patyolatfehér, a friss ordához hasonlatos. Egyetlen gombából egy étterem fogyasztóit meg lehet vendégelni.


Kép és szöveg: Sylvester Lajos

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-11-03: Közélet - :

Összefogás a tehetséggondozásért

Sepsiszentgyörgyi tagjai is vannak az Erdélyi Tehetségsegítő Tanácsnak, amely nemrég alakult Marosvásárhelyen azzal a céllal, hogy segítse és összehangolja az erdélyi magyar tehetségtámogató civil szervezetek tevékenységét.
2010-11-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó testvér, nagynéni, sógornő, keresztmama, jó rokon, szomszéd, barát és ismerős, a kőröspataki
BOKOR ÁGNES
nyugdíjas szövőnő
életének 70. évében rövid szenvedés után csendesen visszaadta lelkét Teremtőjének.
Temetése 2010. november 5-én 14 órakor lesz a sepsikőröspataki ravatalozóból római katolikus szertartás szerint a katolikus temetőben.
Drága jó testvérünk! Nyu­godjál békében egy dolgos élet után. Emléked örökre megőrizzük szívünkben.
Részvétfogadás november 4-én 16—18 óráig és a temetés napján 12 órától.
A gyászoló család
4238851