Kilyén, Szotyor csatornázására pályáznak

2010. november 5., péntek, Közélet

A Román Környezetvédelmi Alap kiírására Sepsiszent­györgy két csatolt települése csatornázásával pályázik ― közölte Antal Árpád András.

Miután Kilyén és Szotyor vízhálózatát egy másik kormányprogramból elkészítették, most a szennyvízelvezetést kellene megoldani, azután már az utcák aszfaltozása is szóba kerülhet ― tette hozzá a polgármester. A két falu csatornázási előtanulmányai már elkészültek, eszerint mintegy másfél millió euró értékű a munkálat, a pályázat előkészítésében vitatéma, hogy a legtöbb, huszonöt százalékos önrészt fel merjék-e vállalni. Mert igaz, hogy ezáltal jobban megterhelnék a város költségvetését, ellenben nagyobb pontszámot kapnának a környezetvédelmi alap pályázatánál. A polgármester szerint a csatornarendszert majd a lakásonkénti csatlakozásokkal építik ki, ami nem azt jelenti, hogy mindenkinek kötelező lesz azonnal rácsatlakoznia, viszont így megelőzhető az útburkolat későbbi feltörése. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-11-05: Közélet - Farkas Réka:

Szabad nem szabad? (Határozattervezet a város ünnepeiről)

Benyújtotta a Magyar Polgári Párt (MPP) frakciója a sepsiszentgyörgyi tanácsban azt a határozattervezetet, amely értelmében helyi hivatalos ünneppé válna március 15. és a Szent György-napok péntekje — jelentette be Bálint József frakcióvezető. Március 15. hivatalos szabadnappá válását támogatja az RMDSZ is, bár az igazi megoldást nem a helyi ünneppé nyilvánítás jelenti, a Szent György-napokról érdemes vitatkozni — mondotta Antal Árpád polgármester, az RMDSZ városi elnöke.
2010-11-05: Közélet - :

Keveset tartott az aszfalt

Megkezdték a Zabola—Székelytamásfalva útszakaszon az aszfaltjavítást. Az útburkolatot két évvel ezelőtt a Valdek Impex Kft. készítette, de idén már gödrök tarkítják.