Közel kilencmillió euró Delon képeiért

2007. október 17., szerda, Magazin

Közel kilencmillió euróért kelt el hétfőn este Párizsban Alain Delon festménygyűjteményének egy része a Drouot cég árverésén.

Az 1950-es évekből származó, mintegy negyven mű közül a legtöbbet a kanadai Jean-Paul Riopelle A madár völgye című képéért adták: 882 740 eurót, bár ez alatta maradt a várakozásoknak. Heves telefonlicit után lelt gazdára egy 1950-es Pierre Soulanges-kép 781 976 euróért, míg a harmadik helyet az árverési versenyben Karel Appel A család című munkája szerezte meg, 658 820 eurós árral. Ez utóbbi különösen nagy meglepetés volt, mert kikiáltási ára vételárának alig több mint fele volt. Az est összbevétele 8,74 millió euró volt. Mint a Drouot honlapjáról kiderül, Delon november 23-án gyűjteményének újabb képeit bocsátja árverésre. Ezúttal a 20. századi francia ,,Déli Iskola" tájképei kerülnek sorra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1313
szavazógép
2007-10-17: Magazin - x:

Gézmaszk a kínai agyagkatonákra

Átszökkent a biztonsági korláton a londoni British Museum egy látogatója a kínai terrakottahadsereg harcosait bemutató időszaki kiállításon, és gézmaszkot helyezett el két figura arcán, így kívánva tiltakozni Kína környezetszennyező magatartása ellen ― közölte hétfőn a múzeum szóvivője.
2007-10-17: Magazin - x:

Steve Fossett már nem él?

Aligha van rá esély, hogy Steve Fossett élve előkerül ― mondta Sir Richard Branson brit üzletember az NBC amerikai tévécsatorna műsorában hétfőn.