Karácsonyfa-kínálat

2011. december 23., péntek, Közélet

Kézdivásárhelyen az árusok, zömében ozsdolai és gelencei erdőtulajdonosok nem a zöldségpiacon, hanem a Szőcs József utcában kínálják a karácsonyfákat – a piacon csupán egyetlen üzlet előtt láttunk pár fát –, amelyeket idén 20 és 150 lej közötti áron lehet beszerezni.

A kisebb méretű lucfenyőkért 20–30, a közepes méretű fákért 40 és 60, a 3,5–4 méteresekért pedig 120–150 lejt kérnek. A legtöbb vásárló a kisebb és olcsóbb fák után érdeklődik, az árusok véleménye szerint a legtöbb karácsonyfa ma és holnap fog gazdára találni. Kézdiszéken cserepes fenyőt csak a nyujtódi Vicus kertészet kínál darabonként 100–150 lejért. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 228
szavazógép
2011-12-23: Közélet - :

Megemlékezés a közömbösség jegyében

Húsz ember tartotta érdemesnek, hogy megemlékezzék 1989. december 22-ről.
2011-12-23: Közélet - :

Nevetni márpedig kell

Veress László és László Károly színművész közreműködésével igazán derűs estére sikeredett Kuti János Vígan megyünk tönkre című, a Hármas Alapítvány kiadásában, a Kaláka-könyvek sorozatban megjelent könyvének bemutatója szerdán este az Olt utcai Bástya vendéglőben.