Mi, hol, mikor?

2011. december 24., szombat, Mi, hol, mikor?

Következő lapszámunk december 28-án, szerdán jelenik meg.

Ünnepi program
Könyvtár. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár ma zárva tart.
Gyógyszertár. Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasár­nap a Bánki Donát utcai Catena (telefon: 0367 804 709), hét­főn a Păiuş David hadnagy úti Elixir-Catena (0267 318 355), csütörtökig naponta 20–8 óráig a Stadion utcai Szemerja (0267 313 942), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9–12 és 16–20 óráig, illetve éjszaka a Dona, hétfőtől a Salix (0267 364 974), Kovásznán szombaton 8–13 óráig a Farmacom, 8–12 óráig a Vipera, vasárnap és hétfőn 9–11 óráig a Vipera patika tart nyitva.
Fogászat. Sürgősségi ügyelet: Sepsiszentgyörgyön dr. Mester Nagy Ildikó ma 11–13, vasárnap 9–11, hétfőn 11–13 óráig Kriza János utcai rendelőjében (a törvényszékkel szemben), telefon: 0267 316 306; Kézdivásárhelyen hétfőn 10–12 óráig dr. Benedek Eszter a Millennium Park mögötti rendelőben.
Közszállítás. A sepsiszentgyörgyi MultiTrans Rt. a karácsonyi ünnepek alatt a következő program szerint szervezi a közszállítást: ma 19 óráig a buszok rendes hét végi rend szerint járnak, utána leállnak, vasárnap és hétfőn hét végi program szerint közlekednek.
Bank. A BRD–Groupe Société Générale egységei vasárnap és hétfőn zárva lesznek, kivéve a nagy áruházakban, mallokban, a bukaresti repülőtéren, Törcsváron és Brassó-Pojánán működő egységeket, amelyek külön program szerint nyitnak.
Piac, szemét. Sepsiszentgyörgyön vasárnap és hétfőn a piacok zárva lesznek. A szemételszállítás a megszokott program szerint történik.


Zene
* Ma 17 órára angyalváró koncertre hívja a város gyermekeit Sepsiszentgyörgy Pol­gármesteri Hivatala. Míg otthon az ünnepi előkészületek zajlanak, a kicsik a városközpontban, a karácsonyi vásár színpadán követhetik a hónapok játékát a Kerekecske esztendőcske című lemez dalaival, sőt, be is kapcsolódhatnak a közös éneklésbe a muzsikusok, Lőfi Gellért, Gyergyai Szabolcs és Orbán Ferenc mellett.
* A sepsiszentgyörgyi Kri­­za János Unitárius Da­lárda karácsonyi koncertjét vasárnap tartja az unitárius templomban a 18 órai istentisztelet keretében.
* A zágoni kultúrotthonban hétfőn 19 órától karácsonyi előadásra várja a közönséget a Mikes Kelemen Ve­gyes Kar, az Ifjúsági Fúvós­ze­ne­kar és a Szivárvány Ma­zsorettcsoport.
* A kézdivásárhelyi Viga­dóban kedden 18 órától a Tanulók Klubjának XI. karácsonyi koncertjén fellépnek a fúvószenekarok és a mazso­rettek. A belépés ingyenes.


Színház
* A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Shakespeare A velencei kalmár című előadását (rendező: Bocsárdi László) a nagyteremben (nézőtér a színpadon) kedden 19 órától bérleten kívüli előadáson játssza.
* Az M Stúdió Moz­gásszínház hétfőn 19 órától a kultúrpalota Lajtha Lász­ló Stúdiótermében a Tö­rékeny című előadását mutatja be.
* Az Osonó Szín­házműhely Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadása (rendező: Fazakas Misi) hétfőn és kedden 19 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Ter­mében látható.


Bábszínház
A sepsiszentgyörgyi Cim­borák Bábszínház Benedek Elek Sómese című előadását a színház stúdiótermében kedden 17 órától játssza. Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán.


Tánc
A Százlábú Néptánc­együttes és a Háromszék Tánc­együttes Lámpások című közös karácsonyi előadása kedden 19 órától látható Sepsiszentgyörgyön a kultúrpalota Lajtha László Stúdió­termében. Ko­reográ­fia: Ivá­cson László, Orza Călin.


Hibaigazítás
A sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban ma a 18 órai szentmise után, 18.30-tól a 40-es számú Szent György Cserkészcsapat bemutatja karácsonyi pásztorjátékát. (józsa)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 233
szavazógép
2011-12-23: Közélet - :

Madárkarácsony

Több mint hatvan kisdiák verssel, énekkel, furulyaszóval hirdette a madárkarácsonyt a sepsiszentgyörgyi Gödri Ferenc Általános Iskolában.
2011-12-24: Sport - :

Sport

Háromszék legjobbjai 2011-ben
Lapunk december 21-én zárult szavazásának végeredménye: Kovászna megye legjobb felnőtt korosztályú sportolója 2011-ben: Estera Dobre (birkózó) – az egyetlen sportolónk, aki világversenyen, ezúttal Európa-bajnokságon dobogóra tudott állni, méghozzá egy nagyon fényes ezüstéremért;