Besson-film planétánk aggasztó állapotáról

2008. február 5., kedd, Magazin

Luc Besson francia filmrendező egész estés játékfilmet forgat a Föld aggasztó állapotáról.

A nagy tekintélyű filmguru ,,zöld" honfitársa, Yann Arthus-Bertrand Föld az égből című fotósorozatának hatására határozta el, hogy ismét kamera mögé áll — jelentette be a munkát szponzoráló francia PRP vállalat. A filmmel, amely egyelőre a Boomerang (Bumeráng) munkacímen fut, Besson ,,bolygónk borzasztó állapotára" akarja felhívni a figyelmet. A produkciót 2009. június 5-én szeretnék bemutatni, a Környezetvédelmi Világnapra időzítve. Arthus-Bertrand a tavalyi cannes-i filmfesztiválon már beszámolt a tervről, akkor azt is elmondta, hogy a szándékuk szerint a világ legszebb helyszínein, hatvan országban forgatnak. Az is felmerült, hogy esetleg ingyen terjesztik majd a kópiákat, hogy minél több emberhez eljuthasson a film üzenete — közölte a Variety mozis szaklap: Azt a PRP szóvivője is megerősítette, hogy a forgalmazásból származó összes nyereséget Arthus-Bertrand fenntartható fejlődést támogató alapítványának számlájára utalják.

A Boomerang olyan alkotásokhoz csatlakozik témájával, mint Al Gore Oscar-díjas Kegyetlen igazsága és Leonardo DiCaprio Az utolsó óra című műve: mindkettő az utóbbi időben megkondította a vészharangot a környezetszennyezés pusztító hatásának súlyos következményei miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-05: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Bodosban február elején kopogtat a tavasz

Ott mondhatjuk el ezt igazából, ahol a zöldségtermesztésre az előkészület már megkezdődött. A bodosi 60 éves Gáspár Áronhoz nem lehet úgy bekopogtatni, hogy valamit ne tanuljon az ember, akinek szenvedélye a konyhakerti munka, s nem gyomot, hanem szemet gyönyörködtető, hasznos növényeket akar termeszteni.
2008-02-05: Magazin - x:

Meghalt a Syrius vezéregyénisége

Elhunyt Orszáczky Miklós, a legendás Syrius együttes vezéregyénisége, akit a zenésztársadalom és a rajongók Orszáczky Jackie néven ismertek. Szombaton hosszú, súlyos betegség után érte a halál Ausztráliában.