Sok kicsi sokra ment?

2008. február 7., csütörtök, Család

Ötvenötezer egycentessel megy hamarosan bankba egy asszony az Egyesült Államokban, tizenkilenc évi gyűjtögetés gyümölcsével. Az érméket kezdetben azért kezdte gyűjteni, hogy takarékosságra szoktassa magát, idővel azonban valóságos centvadásszá vált: úton-útfélen felszedegette az Egyesült Államok legkisebb címletű fizetési eszközét.

Férje sohasem avatkozott a hobbiba, nem ellenezte, de nem is segítette. Kedvtelésből gyakran bicikliznek, és felesége olyankor is képes fékezni, ha megpillant egy egycentest az úttesten. A férj olyankor türelmesen megvárja, de le nem hajolna. Nejét a százdollárosok nemigen érdeklik, igaz, azokból jóval kevesebbet talált eddig: egyet sem.

Az ötvenötezer cent vázákban, tálakban, cipős dobozokban várja, hogy elvigyék a bankba, ahol feltehetően nemigen fognak örülni a beváltandó érmehalomnak, amelynek összértéke kb. 1237 lej.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-07: Család - Kelemen László:

Egy kiállítás margójára (Díszállatok a lakásban)

Az idei kisállat-kiállításon először lehetett látni Sepsiszentgyörgyön olyan egzotikus állatokat, melyeket eddig csak nagy állatkertekben, külföldön vagy esetleg a tévében.
2008-02-07: Család - x:

Férjek és édesapák lelkinapja

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának Családpasztorációs szolgálata férjek és édesapák részére találkozót szervez február 15—16-án a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban.