Egérfogó harc

2008. február 16., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Tehetetlen bábu lettél. Szenvedni hagyod, hogy érezze a nyomok lágy ölelését, mert neked… semmi se fáj. Ő is felállt a székre, de álmodott, és leesett… Pedig lehetett volna akár ember! A világ szúr, nyom, éget, taszít…

De szeret téged… ki lennél, ha ő nem szeretne? Fullaszt a rémület… Egyetlen édes álmod veszted el, mit csinálsz majd nélküle? Ki fog téged érteni? Ölelni, várni, szeretni?

Féltelek…

Ragaszkodhatsz még… hibát kereshetsz a világban, lehetsz hűtlen, kocsmás, erős vagy bíráló… de tudd, hogy a világ kitaszít! Mert kimondtad: érzel te is, mert azt mondtad, szomjazol, mint bárki más, kell neked még színes álom, szárnyalni akarsz szabadon! Mert eldöntötted, hallgatsz, de zajongsz, viccelsz, és nem csak akkor mosolyogsz, ha már úgy érzed, most szabad, nem lát senki.

Te áruló… sárrágó… menekülsz, félsz, karomba vennélek… de nem tehetem, sokan vagyunk a széken, és megláthatnak, és mit szólnak, ne haragudj… értsd meg, nem tehetem… Én nem leszek te! Engem nem fog színes virág szirma szúrni, csak mert szeretlek!... Mert én szeretlek… én tényleg igazán és nagyon, nagyon szeretlek! Nézd, mennyire szeretlek!!! Megtegyem? Érted? Neked? Értünk? Nekünk? Akarod??? Összezavarsz, hisz ki vagy te? Bűnös lélek, kinek szíve már régen nem figyel… Mi lesz így velem? Te vagy az, kedves jó barát? Játszunk még? Jöhet ő is! Lehetünk barátok, és még együtt is élhetünk… mi, mindannyian.

Ha te nem vagy velem, ki szid, ítél, emel, ölel és feled? Ki fogja kezem? És ki takar be, s fedi el bűneimet? Ki bocsát meg? Ismersz… hisz tudod, én vagyok a lelkes, áldozó, fojtogató, súlyos fogságod… én… a magam ura… ki a jelent önmagában elviselni sem tudja… de te akkor is csak egy bábu maradsz.

Mátyus Enikő

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

Albert Nagy Örs: Formaság

lehet itt beszélni számadásról,
mikor szám ad ásót léteunt temetkezőknek?
s vétkezőként nekik segítesz?
kit apád s kapád kisebbé tesz.
2008-02-16: Kovakő - diákmelléklet - x:

A hódeszkázás örömei (Amitől a tél is vidámabb)

Igaz, hogy a tél beköszöntével a természet elalszik, de nekünk nem kell visszavonulnunk, nem kell bezárkóznunk kényelmes otthonunkba, várva a tavaszt, a nyarat és velük együtt az izgalmakat. A tél is rengeteg izgalmat, kalandot tartogat számunkra. Szánkó, korcsolya, sí, hódeszka stb.