Vigyázat, veszélyekkel terhes a patkány éve!

2008. február 23., szombat, Magazin

Nemzetközi válságok, természeti katasztrófák, tőzsdeviharok: a patkány éve, amely két hete kezdődött, veszélyesnek ígérkezik ― figyelmeztetnek a kínai feng shui szakértői és mesterei.

A kínai Hold-naptár, a zodiákus, az állatégöv tizenkét esztendejét egy-egy állathoz kapcsolja: a sorban éppen a patkány az első, majd az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és a disznó következik. A Hold-újév egyben a kínai világ legfontosabb ünnepe is. Ilyenkor milliók keresik fel a feng shui jövendőmondókat, hogy megtudják tőlük, milyen évre számíthatnak, és mire kell odafigyelniük. A feng shui a világot igazgató energiák értelmezése, e kínai hagyomány mestereivel konzultálnak Kínában az építkezések színhelyének és tájolásának meghatározására, illetve a jövő titkait kutatva. Raymond Lo feng shui mester szerint ezúttal az elemek közül a Föld a Víz fölött lesz, ami azt jelenti, hogy a látszólagos szilárdság ellenére ez az év törékeny alapra épül. ,,Sok feszültség és belső harc rajzolódik ki" ― hangzik a figyelmeztetése.

Noha a patkányról azt tartják, hogy segíti a szerelmi találkozásokat, ennél sokkal nyugtalanítóbb vonatkozása is van. Így például konfliktust vált ki a Föld és a Tenger elemei között, ez akár cunamit is okozhat Lo mester szerint. Az 1996-os patkány-évben húsz nagyobb repülőgép-szerencsétlenség történt, köztük a TWA gépének katasztrófája 230 életet követelt. A patkány éve volt 1912 is, amikor elsüllyedt a Titanic. Az idei év egyáltalán nem ígér jót a pénzpiacoknak, a szakértők a legnagyobb óvatosságot ajánlják. Kenny Lau, a Crédit Suisse elemzője viszont arra emlékeztetett, hogy a három legutolsó patkány-év növekedést hozott Hongkongnak: 1972-ben 232, 1984-ben 30, 1996-ban 18 százalékos volt az árfolyamnyereség. Idén azonban az infláció veszélybe sodorhatja a növekedést, és viharos időszakot harangozhat be. Kollégája, Vincent Chan szintén úgy véli, hogy a pénzpiacok nem fogják megismételni az elmúlt néhány év kiemelkedő teljesítményeit. ,,2008-ban is olyan ingatag tőzsdére lehet majd számítani, mint tavaly, komoly haszonra nagyon kevés a kilátás" ― fejtette ki.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1318
szavazógép
2008-02-23: Magazin - x:

Australopithecus-emlékmű

Az előember, az Australopithecus kap emlékművet az ukrajnai Szevasztopolban. A szoboravatás ma, a Honvédek napján lesz, amelyen a férfiakat szokás felköszönteni arrafelé.
2008-02-23: Magazin - x:

Zsiráfkabát

Zsiráfnak varrat kabátot egy észak-amerikai állatkert, hogy ne fázzon télen. A zsiráf 18 éves, ami szép kor faját tekintve.