Virághagyma a pohárban, frézia a tojásban

2008. március 20., csütörtök, Család

Az ünnepi dekorációban örök divat az éledő tavaszi természet minden jelképe, mint a barka, az aranyeső.

A jácint tetőtől talpig gyönyörű: rusztikus hagymáját is megmutatják, újabban áttetsző üvegpohárban díszíti a lakást. A színes jácint vágott virágként, különleges alakú, fehér vázákban is szépen mutat.

Egy másik divatos összeállításban a tulipán fehérre mosott tojásokból ,,bújik ki", és a tojásokat egy fészekre emlékeztető ággyűrűbe helyezik.

A tulipán szépségét nehéz fokozni. Minél több van belőle egy sima — négyszögletes vagy téglaalakú — vázában, annál jobban mutat a lakás bármely részében.

A nárcisz tipikus tavaszi virág. Ezt vásárolják leginkább csokorban az otthon szépítésére.

A frézia afféle szezon nélküli alkotórésze a köttetett csokroknak. Kedvelt virága a húsvéti kompozícióknak is: pici virágfeje miatt arra is alkalmas, hogy tojáshéjakból kandikáljon ki.

A vágott virág a lakást élővé teszi, feldobja, és sokáig díszíti — de csak akkor, ha néhány alapvető szabályt betartunk. A legfontosabb, hogy a virágok visszavágott száráról minden, vízbe érő levelet vagy bimbót le kell törni. A virággal teli vázát kályha, fűtőtest, erősen napos vagy huzatos ablak közelébe nem jó tenni. (MTI-Panoráma)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1321
szavazógép
2008-03-20: Család - Jártó Kocsis Edit:

Akarathiány (Különös ,,hiánybetegségek”)

Sok bajunk van az akarattal, ami erős elhatározást, tettrekészséget jelent, melyet aztán tett is követ.
2008-03-20: Család - x:

Böjti és húsvéti ételek

A magyar népi konyhának tájegységenként különböző jellegzetes böjti ételeit ismerjük. Lássunk néhány példát.