RövidenLélekmelegítő muzsika

2015. november 5., csütörtök, Közélet

A Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít szabadtéri koncertsorozat harmadik sorozata a kolozsvári Cantoribus vokál­kvartett koncertjével indult. A fiatal kolozsvári énekegyüttes – tagjai Demeter Zsuzsanna, Kormos Melinda, Márton Szabolcs és Demeter-Vincze András – klasszikus és modern művekkel jelentkezett, némelyik ráadásul saját feldolgozásban hangzott el, s igényesen megformált acapella darabjaik lélekmelegítőként hatottak az igencsak hűvös főtéri hangulatban.

Ehhez persze az is hozzájárult, hogy a hőmérséklet nem „hangolta el” a meleg énekhangokat. A háromszéki kötődéssel is rendelkező zenészek – ketten közülük, Demeter-Vincze András és Demeter Zsuzsanna Barótról származnak – helyi erőket is „igénybe vett”, hiszen egy dal erejéig a sepsiszentgyörgyi Ványolós-Tordai Sarolta énekelt szólót. A novemberi sorozat egyébként szintén vokál együttessel, a Snaps Vocal Band koncertjével folytatódik, majd a Tein Teatroom újabb kiadása és egy zongora-cselló kamaraest következik. (fer-)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 811
szavazógép
2015-11-05: Közélet - :

Pályaválasztási felmérést végeznek (Röviden)

E hónap folyamán kérdőívek segítségével mérik fel a kézdiszéki nyolcadik osztályosok pályaválasztási elképzeléseit, feltérképezik, mennyire van összhangban a vállalkozók igényeivel, hogy ennek tükrében szervezzék meg a célirányos, minőségi szakoktatást – jelentette be Gábor Rezső, a Gábor Áron Szakképző Líceum igazgatója. A pedagógusokból, pszichológusokból, szociológusokból és médiaszakemberekből álló csapat több  alkalommal is szeretne találkozni felső-háromszéki nyolcadikos tanulókkal és azok szüleivel, illetve vállalkozókkal.
2015-11-05: Világfigyelő - :

Áder János magyarországi látogatásra hívta Johannist

Áder János köztársasági elnök magyarországi látogatásra hívta meg Klaus Johannis román államfőt tegnap, a közép- és kelet-európai NATO-tagállamok bukaresti államfői értekezlete alkalmából tartott kétoldalú megbeszélésükön.